Явор Божанков: Не е тайна, че сме в патова ситуация, в която правилен ход няма. Има грешен и по-малко грешен

22 Апр 2023 09:58

Не е тайна, че сме в патова ситуация, в която правилен ход няма. Има грешен и по-малко грешен. Такъв, естествено, има. Така описа пред Нова телевизия политическата обстановка у нас депутатът от редиците на ПП-ДБ Явор Божанков.

"Ние не сме скарани с ГЕРБ. Става дума за дълбоки несъгласия не просто между двете коалиции, а между две групи в обществото и те имат своите сериозни основания”, каза народният представител. По думите му намирането на съгласие с партията на Бойко Борисов не е просто процес, в който сядат на една маса заедно и се разбират.

Божанков отново подчерта, че коалицията няма да подкрепи кабинет с първия мандат.

Според „Продължаваме промяната – Демократична България” правителство с първия мандат може да се сформира с подкрепата на партиите ДПС и БСП: Ако ние под каквато и да е форма работим в някакъв кабинет и търсим разговор с която и да е от тези партии, ние ще претърпим щети, защото нашите избиратели няма да приемат това добре, категоричен е Божанков, цитиран от novini.bg.
"Изборът на председател на НС беше ключов, заради избора на шеф на правната комисиия. Досега направихме правилните стъпки."
"Готови сме да управляваме, ако се стигне до втория мандат."

Main Menu