Излагации на комисията "Нотариуса": ГЕРБ, ДПС и ИТН заедно срещу ПП-ДБ. Обвиниха ги в предизборни машинации

26 Мар 2024 16:20
Излагации на комисията "Нотариуса": ГЕРБ, ДПС и ИТН заедно срещу ПП-ДБ. Обвиниха ги в предизборни машинации Снимка: БГНЕС

Циркове по време на Временната комисия "Нотариуса". Депутатите изслушват от втори опит градския прокурор на София Илиана Кирилова, след като първия път отказа да се яви в Народното събрание. Тя трябва да даде информация за разследването, свързано с дейността на Мартин Божанов.
Изслушването обаче се превърна в цирк с главното участие на Хамид Хамид от ДПС и Маноил Манев от ГЕРБ. Към представлението по-късно се присъедини и Гроздан Караджов от "Има такъв народ", информират от novini.bg

Първоначално в залата нямаше представител на ГЕРБ, а Хамид Хамид нападна председателя на комисията от ПП-ДБ - Никола Минчев, като го обвини, че действа абсолютно незаконно и против правилата. Причина за критиките на депутата от ДПС бе, че Минчев е открил комисията без кворум и гласуван дневен ред.
"Комисията е открита без кворум, стига сме правили предизборна кампания на ПП-ДБ. Има си правила, има си правилник. Занимаваме се с пропагандата на ПП-ДБ. Какъв е дневният ред, че позволявате ход на комисията?", запита Хамид.
След това Хамид напусна залата бесен, а мястото му зае Маноил Манев от ГЕРБ. "Това заседание не може да бъде провеждано, защото смисълът на тази комисия е да провежда изслушвания, а тази комисия няма кворум. Разпускайте го този цирк! Приключвайте с тази изборна кампания и да започваме официално да я правим, както трябва!", заяви той.

"Като днес ще провеждате това заседание, протокол ще има ли? Тези хора са били път да покажат уважение към вас. Какво правите в момента? Това шоу, което разигравате в момента, смятате ли, че всички са толкова плитки и елементарни, че да не разберат с какво се занимавате? Тук не става въпрос да се изясни истината, става въпрос за предизборна машинации? Вие сте жертва на предизборните машинации на "Продължаваме промяната", обърна се Гроздан Караджов от "Има такъв народ" към магистратите, присъединявайки се към тезата на ГЕРБ и ДПС, че ПП-ДБ правят предизборната си кампания през комисията "Нотариуса".

След дългото прекъсване на изслушването, Илиана Кирилова все пак попита: "Какво искате от нас. Да стоим или да си тръгваме?"
"Това, което се случва в момента, е организирано, г-н председател", обърна се Радостин Василев към Минчев, като посочи, че бойкотът от страна на ГЕРБ в комбина с ДПС и съдействието на ИТН е очевиден.

Main Menu