Радостин Василев: ПП бяха унищожени от Борисов и Пеевски със съдействието на Христо Иванов

26 Мар 2024 16:17

На ГЕРБ вече ПП-ДБ не им трябва и това ще свали резултата им на 25 депутати, това очаквам, заяви независимият депутат и основател на МЕЧ Радостин Василев в интервю пред БНР.

„И третия мандат, където и да отиде, няма да бъде реализиран. Няма нищо изненадващо и това е закономерно, Борисов счете, че е по-добре да приключва партньорите си“, каза Василев.

В предаването „12+3“ той припомни:

„Напуснах ПП-ДБ след онзи прословут запис, който показваше какво да очакваме от сглобката. Днес беше жалък парламентарен ден и нищо не предполагаше толкова да е емоционален. Ген. Атанасов изчете унизителна и наведена декларация, в която буквално се молеха на Борисов с втория мандат за излъчи премиер“.

Според спортния министър в кабинета „Петков“ Кирил Петков днес е направил „едно емоционално несвързано изказване, което допълнително убеждава депутатите и хората, че този човек наистина е изгубил почва под краката си и не трябва да им се делегира никаква държавна отговорност след това предателство, което направиха с ГЕРБ“.

„Когато говорим за ПП, наистина амбицията им е в диаметрална противоположност с възможностите и с реалността. Няма такъв национален мандат, имаме огромно неистово желание за власт, без значение през какво ще преминат. Аз разчитам това действие като отчаян ход, който да им гарантира последни месеци за последно участие във властта. Но това няма да се реализира, защото бяха използвани 9 месеца и унищожени от Борисов и Пеевски със съдействието на Христо Иванов, който стоеше отзад и буташе Кирил Петков и Асен Василев напред“, коментира Радостин Василев.

И обясни сглобката:

„Те се събраха, за да могат да получат властта, а другите да се спасят от наказателно преследване и сега това ги разделя. Не знам как е вярвал Кирил Петков, Атанас Атанасов и Христо Иванов да правят промени заедно с мафията. Очаквам огромни корупционни скандали, свързани с управлението на Промяната. За мен започваме да отброяваме голям проблем във функционирането на изпълнителната власт“.

И прогнозира какви ще са резултатите след избори:

„Пеевски ще бъде в доста по-сериозна роля в парламента. ГЕРБ, ДПС и микро-ПП ще направят отново сглобка, но ако те не присъстват, ще имаме интересни събития. Мисля, че МЕЧ ще бъде парламентарно представена партия и там ще е объркването на сметките“.

Main Menu