Иван Калоферов: След края на цирка светлините винаги изгасват

10 Сеп 2023 19:54

Нали разбрахте, циркът свърши! Финалното представление беше 07.09.2023 г. и артистите свалиха своите маски. Станахме свидетели на една невероятна постановка на легендарния пловдивски режисьор Зузи. Постановка, която се проведе в Общинския съвет на Пловдив. По време на нея си купихме парк.
Честито, пловдивчани! Имаме си нов парк.

Ще кажете, “ама той си беше наш”. Беше, ама преди, първо го продадохме за 1 милион, после си го купихме за 35. Е, изгубихме няколко десетки милиона лева, които и без това нямаме, ама имаме нов парк. Ще го изплащаме, взехме го на лизинг, на далавера. Ами, ако някой друг го беше купил? Ако ни беше изпреварил? Голям късмет изкарахме! Стана в последния момент. На финалната сесия. Сега е важно да благодарим на всички, които допринесоха за тази безценна покупка. Да благодарим на кмета и на всички съветници, които ни помогнаха да си купим парк. Съветници, различни по политически разбирания, но напълно еднакви по финансови интереси. Възхищавам се на чувствата помежду им. Такава любов, такава задружност, такъв синхрон. Истински професионалисти.

Само да бяхте видели лицата им на сесията в четвъртък - обляни в радост, излъчващи загриженост и истинска любов. Такива са си те. Мислят само за Пловдив. Мислят само за нас.

И какво ме пита днес един щастлив пловдивчанин. Имаме си нов парк! Какво следва? Следва да си го платим, следва лизинг, господине, му отвърнах аз. Взехме го на лизинг. След края на цирка обаче светлините винаги изгасват. И се задават нови избори и ние трябва отново да гласуваме. Трябва и да помним. Не бива да забравяме всички "добрини", които ни причиниха през изминалите четири години, особено тази. 

За нас остава да решим - това ли искаме сега? Това ли ни трябва? Това ли заслужаваме? И да гласуваме! Да гласуваме за това, което искаме, за да спрем това, което не искаме. Да променим своето бъдеще и своята съдба. Преживяхме този четиригодишен кошмар, оцеляхме и сега е време за друго. Време да си върнем заграбения Пловдив ЗАЕДНО!

Коментар на кандидата за кмет на Пловдив Иван Калоферов във фейсбук