Публична лекция на Петко Танчев "Интерактивни технологии в дигиталните изкуства"

02 Май 2019 15:25

 

На 7 май от 13 часа в АМТИИ "Проф. Асен Диамандиев", зала „Иван Спасов“, Петко Танчев ще се срещне с младежи с интереси към аудио-визуалните изкуства.
Неговата работа като автор комбинира пространствено мислене и експерименти с инструменти за визуално програмиране и интерактивни технологии в областта на инсталацията и пърформанса. Петко Танчев създава интердисциплинарни проекти за театри, музеи и фестивали и често колаборира с артисти от различни творчески сфери. Неговите виртуални светове преосмислят аспектите на физическата действителност, като я изпълват с нов смисъл и значение.
През 2019-та година Петко Танчев е номиниран за награда „Пловдив“ в раздел „Аудио-визуални изкуства, фотография и операторско майсторство“ за „Мултимедиен дизайн и сценография на оперния спектакъл „Мадам Бътерфлай“ – Opera Open 2018.
Петко Танчев е магистър по сценография и докторант в специалност „Дигитални изкуства“ на Катедра „Изкуствознание“ в Национална Художествена Академия, София. От 2016-та преподава Инструменти за визуално програмиране и Видеомапинг в същата специалност. В последните две години е куратор на модул за дигитални изкуства "Creative Media Lab" в Нощ/Пловдив. През 2013-та съосновава аудио-визуален колектив Мелформатор, а през 2018-та творческото студио SenseLab.
Повече за работата на Петко Танчев може да видите на следните места в интернет:
Блог: www.petkotanchev.wordpress.com
Видео архив: www.vimeo.com/petkotanchev
Уебсайт: www.senselab.xyz

Main Menu