Деца пяха за мир на Римския стадион /снимки/

15 Апр 2022 07:54

Талантливи пловдивски деца пяха и танцуваха за мир вчера вечерта на сцената на Римския стадион. Концертът беше благотворителен, а събраните дарения ще се използват за подпомагане на обучението на децата на украинските бежанци.

Участие в концерта взеха деца от детска градина „Боряна“; ОУ „Кирил и Методий“; ОУ „Любен Каравелов“ с фолклорен ансамбъл „Тракийска младост“; децата от Центъра за подкрепа за личностно развитие – Общински детски комплекс, с участие на вокална група „Бамбини“, вокално студио „Синтез“, школата за джаз - балет и художествена гимнастика, Хор на пловдивските момчета „Стефка Благоева“, ФАФ „Куклици“; Детска танцова школа при фолклорен ансамбъл „Тракия“; деца от Украйна и Кристина Жечкова – бесарабска българка от Украйна, участник в „Гласът на България“, студентка в АМТИИ.

Целта е да се съберат средства за изграждане на онлайн център за обучение по български език.

Организатор на концерта е Фондация „Живите български корени“ и е подкрепен от Община Пловдив и Общински институт „Старинен Пловдив“.

„Изкуството е изключителен феномен – емоция, вълшебство, откровение, тайнство! Изкуството е обмяна на идеи, посланик на истински житейски ценности. То притежава способността да лекува душите и умовете ни, да помага за духовното и човешко израстване. Днес, когато Украйна се бори за своята свобода, Фондация „Живите български корени“ застава зад мъжете и жените, които бранят земята си, живота на своя народ, своите корени и традиции. Съпричастни сме с милионите украински майки, спасяващи живота на най-ценното – децата, намерили подслон далеч от дом, близки и Родина“, казват от неправителствената организация

Main Menu