С невероятен спектакъл Ансамбъл „Тракия“ поздрави пловдивчани в навечерието на Цветница

16 Апр 2022 12:38

 

С невероятен спектакъл Ансамбъл „Тракия“ поздрави пловдивчани в навечерието на Цветница в Дома на културата „Борис Христов“. Талантливите танцьори, музиканти, изпълнители и техния ръководител изключителната проф. Даниела Дженева взривиха публиката с изпълненията си. Те демонстрираха високата класа на пловдивската музикална школа. Акапелните изпълнения на емблематични за Тракия народни песни на солистките и хора на ансамбъла бяха посрещнати с бурни аплодисменти. Песните бяха редувани с народни скороговорки и характерни за нашия народ закачки, които оживиха настроението в залата. 14-те музиканти от оркестъра показаха виртуозна техника и професионализъм на владеене на всеки народен инструмент. Изпълненията на танцьорите демонстрираха изключително богатство на форми, които разкриват високия професионализъм на хореографията, свързваща традицията със съвременното изкуство.
“Блестяща хореография, костюми, изпълнения…“, коментираха след концерта зрители. „Ансамбъл „Тракия“ олицетворява всичко българско, нашите традиции, обичаи, характер и винаги остава в сърцата ни“, каза дългогодишен пловдивски преподавател. „Отново ни върнаха духа и пролетното настроение тези прекрасни момичета и момчета. Оставиха ни без дъх“, сподели почитател на ансамбъла и допълни, че никога не пропуска изяви на ансамбъл „Тракия“.
Празничният концерт „Пролет в Тракия“ бе част от проявите на фолклорния ансамбъл, посветени на 100-та годишнина от рождението на техния основател проф. Кирил Дженев. Предстоят още изненади за публиката. На 10 юни на Античния театър в Пловдив ще се проведе концертът "Танците на българина" с участието и на ансамблите „Филип Кутев“, „Странджа“ и Национално училище за танцово изкуство в София. Спектакълът ще бъде поставен и на 28 юни на сцената на зала 1 в НДК.

Main Menu