Модни плажни кърпи за лято 2021

13 Юли 2021 14:13

 

Планирането на лятната почивка започва с разпределение на бюджета и резервации, а завършва с подготвянето на багажа. Ако сте сред щастливците, на които им предстои стягане на куфарите, ви остава само да подредите практично и компактно багажа си. Наред с красивите тоалети, непременно трябва да намерите място за всички летни аксесоари: бански,слънчеви очила,  защитна козметика и красиви плажни кърпи. Тези неща ви осигуряват не само атрактивна визия по време на ваканцията. Добрият избор показва стил, може да бъде страшно практична покупка, а и зарежда с настроение, ако е с подходящ дизайн!

Идеи за модерни плажни кърпи

Съвременният пазар за текстил прелива от разнообразие. В него ще откриете разнообразие от форми, цветове и материи, дори да става въпрос за нещо така прозаично като плажните кърпи. Те са много по-различни от  стандартните кърпи за баня. Хавлиите, които използваме след като се изкъпем  или тези, които използваме в СПА-центрове и хотели, са по-плътни, по-малки по размер и в 99% от случаите са едноцветни, в ненатрапчив нюанс и със семпла декорация. Кърпите, с които отиваме на плаж и басейн обаче, ще открием в цялото богатство от цветове, декоративни елементи.

Най-търсените модели плажни кърпи през последните години са различни по форма и функционалност. Те обаче покриват напълно нуждите на различните потребители:

Класически правоъгълни кърпи с тематични щампи. Повечето хора избират точно този модел – полезен, удобен и върши чудесна работа за всеки член от семейството, независимо дали е на плажа или на пикник. Декорацията им обаче е различна – жените предпочитат ярки кърпи, с екзотични мотиви, децата – любимите си анимационни герои, мъжете – с морски елементи или символика, свързана с любимия спорт.  Класическият правоъгълен модел никога не е демоде и изглежда уместен избор всяка година.

Пончо за плажа. Този модел е фаворит за всички, които отиват на почивка със семейството си. Купува се предимно за децата, но има впечатляващи модели и за възрастни. Предимствата му са очевидни: Защитава нежната кожа от слънцето и може да замести лятна рокля или комплект блузка с къси панталони. Когато детето излезе от водата, вече няма нужда да стои послушно на кърпата на мама, за да изсъхне  или за да не трепери от разликата в температурите. Меката материя лесно ще попие влагата от кожата му, а ръцете и крачетата му ще са толкова свободни, че да може да играе в пясъка, без  родителите му да се притесняват.

Анимационните герои са най-популярната декорация за този тип продукт. Всяко дете ще избере този модел, с който поне на плажа може да бъде като звезда от любимото си филмче.

Кръгли  плажни кърпи. Те са изключително модерни, много предпочитани от младите дами, но и практични. Сгъват се лесно и компактно, което редуцира багажа, подготвен за ежедневното слизане до морето.  Ще ви направи впечатление колко често ще ги виждате на снимките, публикувани в Инстаграм и другите социални мрежи. Тяхната форма и винаги атрактивен дизайн ги прави идеално допълнение за фотосесия край морето и басейна.

Леки плажни килими от пещемал. Този модел набира изключителна популярност в последните години. Килимчетата/ Плажните кърпи от пещемал  се изработват от естествени материали и затова са отличен избор за хора и по-специално – деца с чувствителна кожа.

Те не са с големи размери, сгъват се просто и не заемат особено място. Предлагат се обикновено в лаконичен дизайн, но и това е причината да са подходящи не само за отдих край морето. Те са по-деликатната алтернатива на завивките, затова си ги купуват хора, които обичат съня на открито в хамака или имат заведения на открито – с тях предпазват клиентите си от неочаквани промени във времето.

Практичната страна при покупката на плажни кърпи

Ясно е, че когато купувате аксесоари за морето, ще се впечатлите преди всичко от външния вид на продукта. Когато избирате неща, които имат досег с тялото ви и по някакъв начин засягат здравето обаче, трябва да подходите практично, за да запазите  само хубави спомени от лятната ваканция:

Освен ефектен, продуктът  трябва да „гали” кожата. Меката материя трябва да има и отлични хигроскопични свойства – да попива и съхне добре. Хавлиеният плат, микрофибърът и пещемалът са точно това, от което имате нужда.

Големината на кърпите за плажа се съобразява и според височината на хората, които ще ги използват. За да сте сигурни, че сте направили добър избор, трябва да си купите такава, която покрива най-малко 2/3 от тялото на този, който ще лежи върху нея.

Качествено и безопасно за здравето боядисване. Слънцето и солената вода променят всичко, затова трябва да изберете модел, който няма да изгуби  цвета си още след първия ден на плажа. Важно е продуктът на не пропуска боя, което ще ви създаде негативни емоции и проблеми с останалото пране.

Останалото, разбира се, е въпрос на вкус и ориентация в предлагането на пазара. Когато сте направили възможно най-практичния и комфортен избор, ви остава да заложите на ярка плажна кърпа. Модерните щампи и наситени цветове винаги зареждат с ваканционно настроение и правят впечатление на околните. Към  всички летни удоволствия в крайна сметка ще добавите и впечатляващ брой харесвания в социалните мрежи

Main Menu