Пловдив чества 142 години от Освобождението на България /снимки/

03 Мар 2020 15:11

Стотици граждани развяха националния флаг на хълма Бунарджика по повод 142 години от Освобождението на България от Османската империя. И големи и малки пловдивчани се изкачиха по хълма, а много от тях поднесоха венци и цветя пред паметника на освободителите, за да почетат паметта на загиналите български и чуждестранни войници. Всички присъстващи паднаха на колене в знак на уважение и дълбоко преклонение към героизма на тези, които са дали живота си за свободата на нашия народ.

Заедно с тях на тържествените чествания бяха кметът Здравко Димитров, областният управител Дани Каназирева, заместник-кметове, кметове на райони, народни представители, общински съветници. Председателят на Общинския съвет Александър Държиков произнесе слово.

Честванията на националния празник започнаха още сутринта, когато в катедралния храм „Света Богородица“ бе отслужен тържествен молебен от знеполския епископ Арсений. По-късно той отслужи панихида за загиналите български опълченци на Паметника на опълченците на Централните гробища, където отново бяха положени венци и цветя.

Main Menu