Костадин Димитров и жители на „Тракия” гостуваха в НС по покана на депутати от ГЕРБ

04 Мар 2020 18:45

 

По покана на народните представители от ГЕРБ от 16-ти МИР Пловдив-град Менда Стоянова и инж. Атанас Ташков днес в Народното събрание гостуваха жители от район „Тракия”, водени от кмета Костадин Димитров.
Близо 50 представители на Клуба на инвалида и на районната организация в „Тракия” бяха приветствани лично от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева. Тя отбеляза, че с радост посреща посетители в парламента и сподели с гостите, че самата тя винаги прекрачва прага на сградата с много вълнение. Председателят на НС подчерта, че е важно да познаваме, да помним и да предаваме на поколенията нашата история.
„Искам да поздравя Вашия кмет, че на изборите получи отлична оценка от жителите на „Тракия”. Това показва, че работата му за района е била качествена”, заяви г-жа Караянчева и подчерта, че в работата на политиците е важно отношението към хората. Когато решаваш проблемите, винаги печелиш доверие, допълни тя.
Председателят на Парламентарната комисия по бюджет и финанси Менда Стоянова запозна присъстващите със структурата и дейността на българския парламент. Тя съобщи, че в момента се довършва изграждането на нова зала, в който ще се провеждат пленарните заседания.
Депутатът инж. Атанас Ташков подчерта, че всекидневно Народното събрание работи за приемането на по-добри закони и по-добри правила в интерес на гражданите. Той използва възможността да поздрави ръководителя на структурата и кмет на „Тракия” Костадин Димитров за убедителния резултат.
Председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова заяви, че народните представители от Пловдив са много активни и изпълняват важни функции. „В НС подхождаме изключително отговорно, защото е важно да пазим интереса на държавата и българските граждани. Работата на депутатите освен в парламента, е и в регионите. Най-важно е да не прекъсваме връзката с хората, защото вие сте нашият коректив”, каза още тя.
Председателят на Парламентарната комисия по отбрана ген. Константин Попов обясни, че много работа се върши в комисията и там е същественият дебат на професионално ниво. Днес в дневния ред на парламента бе обсъждане на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България.
От своя страна кметът на „Тракия” Костадин Димитров благодари за топлия прием и заяви, че „ заедно с тракийци успяваме да надградим това, което сме постигнали”.
Гостите имаха възможност да разгледат сградата на Народното събрание и да наблюдават пленарното заседание.

Main Menu