Константин Георгиев пита Зико: Кой е отговорен за контрола по възстановяването на състоянието на ул. „Остромила“?

24 Сеп 2020 14:25

 

Общинският съветник от „КАУЗА ПЛОВДИВ“ Константин Георгиев на днешната сесия направи питане относно строителните фирмите, които извършват възстановителните дейности по ул. „Остромила“. През 2017 година беше направен цялостен ремонт на улицата за близо 2 млн лева. Това стана след протест на граждани. Заради презастрояването в квартала на няколко места улицата е била разкопана през годините и лошо възстановена.

За това и Георгиев отправя питане до кмета Здравко Димитров:

 

През 2017 година, ул. „Остромила“, намираща се в район Южен, бе цялостно ремонтирана, с изцяло изградена надземна и подземна инфраструктура. През последните месеци, поради многото включени жилищни комплекси, улицата беше няколко пъти разкопавана и възстановявана. Задължението на фирмите, извършили възстановителните дейности по ул. „Остромила“, се изразяват в това да възстановят качествено асфалтовото покритие и тротоарната настилка и улицата да придобие първоначалния си вид. В момента на поне четири места улицата се намира в много лошо състояние, предизвикано от некачествено възстановяване, което затруднява безопасното преминаване на автомобили по нея и е предпоставка за предизвикване на пътнотранспортни произшествия.

С оглед на това на основание чл. 33 ал. 4 от Закон за местното самоуправление и местната администрация и във връзка с чл. 80, ал. 1 от Правилник за дейността и организацията на Пловдивски общински съвет, отправям към Вас следните въпроси:

 

1. Кой от общинската администрация е отговорен за контрола по изпълнението на възстановяване състоянието на ул. „Остромила“?

 

2. Задържан ли е внесеният депозит на фирмата или фирмите, изпълнили некачествено възстановителните дейности

 

3. Какви мерки е предприела общинската администрация за разрешаването на проблема, има ли наложени санкциии, какви и на кои субекти?

 

4. Предвижда ли се нов ремонт на ул. „Остромила“ за сметка на бюджета на Община Пловдив за качественото възстановяване на засегнатите участъци на ул. „Остромила“?