Министърът на икономиката Лъчезар Борисов: Чуждестранните инвестиции за първите 7 месеца са 1,7 млрд. евро

24 Сеп 2020 15:23

 След спада от средата на годината очакваме възстановяване на българската икономика през последните две тримесечия на годината. Това заяви при посещението си в Пловдив министърът на икономиката Лъчезар Борисов, като отбеляза, че у нас се реализират сертифицирани проекти за над 700 милиона лева, а някои от тях са в Пловдив.

„Пловдив се превърна в индустриалния център на България с динамично развитие. В условия на криза страната ни се представя много добре, тъй като сертифицираните проекти са предимно в сферата на промишлеността и във високотехнологичните услуги, като от началото на годината те са на стойност над 710 млн. лв. и са открити над 3200 работни места“, заяви министърът на икономиката Лъчезар Борисов в Пловдив.

По думите му проектите, които министерството подпомага, свързани с инфраструктурата, са за над 700 млн. лв. и над 8000 работни места. По данни на БНБ ръстът на преки чуждестранни инвестиции за първите 7 месеца на годината е на стойност 1,7 млрд. евро или над 54% ръст на годишна база.

Main Menu