Веселин Козарев,кандидат за кмет на район „Северен“ от СЪЮЗ ЗА ПЛОВДИВ: Ще спрем бездействието в „Северен“

01 Окт 2019 10:29

Веселин Козарев, кандидат за кмет на район „Северен“ от СЪЮЗ ЗА ПЛОВДИВ: Ще спрем бездействието в „Северен“

Искам да покажем, че може да има и различно управление

- Как може да се промени район „Северен“ при едно добро управление на града?

Познавам прекрасно район „Северен“, но за съжаление той е загърбен от общинската власт. От първостепенно значение е инфраструктурата, чистотата и озеленяването в района. Още следващата година ще настоявам да бъдат заложени средства за

разширението на бул. „Марица – Север“

с изграждане на паркоместа и благоустрояването на крайбрежната алея.

Целият район, включително около Новотела, кварталите „Гагарин“, „Захарна фабрика“ и забравените „Гаганица“ и „Разкопаница“, имат нужда от обновяване на пътната инфраструктура, тротоари, пренареждане на паважа, осветление, места за паркиране, озеленяване, ред и сигурност.

Трябва да спрем презастрояването

и да опазим парковете, включително Общината да придобие парковете зад хотел „Санкт Петербург“ и до Пешеходния мост, за да гарантира спокойствието на хората. Вярвам, че заедно с нашия кандидат за кмет на Пловдив адв. Дани Каназирева ще покажем, че може да има и друг начин на управление на район „Северен“– със силен екип, много енергия, експертиза и уважение към хората.

- Какви качества са нужни на един районен кмет, за да е успешен?

Кметът преди всичко трябва да бъде отговорен и подготвен. Трябва да познава района до най-малкия детайл, да е добър мениджър, да умее да контактува с хората, да е сред тях и да успява да разрешава проблемите им в най-кратки срокове. За да е успешно управлението на един район, трябва да има добър екип от експерти, които да защитават интересите на хората. Да бъде човек с ясна визия за това какво трябва да се направи в района. В мое лице гражданите ще имат един приятел, готов на диалог и съпричастност.

- Вие познавате района си, знаете неговите предимства и недостатъци, какво Ви казват хората, които срещате по улиците в район „Северен“?

Един от големите проблеми е именно

започналото презастрояване

и особено застрояването на зелените площи. Междублоковите пространства също са изключително занемарени. Ще изготвя цялостна концепция за облагородяването им с участието на хората. На много места децата на район „Северен“ са принудени да играят из бурени и храсти, много често сред стърчащи железа от изпочупени някогашни катерушки и люлки. Има един по-голям парк - „Рибарица“, но той е крайно недостатъчен. Хората искат най-елементарни неща.

Районът не е само бул. „България“ с розите,

а всяка една уличка, всеки един парк, детска площадка или спортно игрище. Няма удобство за хората в неравностойно положение и майките с колички, при слизане и качване на тротоарите.

Проблемът с паркирането

е също много голям и за „Северен“. За паркирането предвиждам проектиране и изграждане на паркоместа тип „джобове“, след изготвяне на подробен анализ на инфраструктурата в района, и където тротоарите и улиците позволяват, но задължително пред търговските обекти, за да отпушат булевардите. От „Съюз за Пловдив“ предвиждаме и

спиране на разпродажбата на общински имоти,

преразглеждане на общия устройствен план на Пловдив и отреждане на малкото останали терени за обществени охраняеми паркинги в жилищните квартали, без такса за ползване от живущите в района. Това ще освободи тротоарите и зелените площи в кварталите. Градът расте, но всичко се прави набързо, с единствената цел да се усвоят средствата, а не се мисли с години напред. Ще следя за правилното изразходване на общинските средства –да се насочват там, където действително има най-голяма нужда.

Ще наложа строг контрол

и ще прекратя практиката да се разкопават току - що ремонтирани улици и тротоари, което сега се случва постоянно. Хората ме питат често къде са институциите и защо не могат да се справят с огромното сметище до КАТ. Притесняват се за собственото си здраве и това на децата си. Повече от 30 години над 4000 пловдивчани живеят в квартал "Гаганица" без канализация и на ръба на мизерията. Те не плащат ли данъци?

- Какво първо ще направите, ако спечелите?

Първо ще подбера екип от експерти, на които ще мога да разчитам. Заедно с тях ще обходим всички микрорайони за пореден път, ще разговарям с хората и ще изготвя краткосрочна и дългосрочна програма за работа с ясни срокове. Вратите на кметството винаги ще бъдат широко отворени. Няма да позволя да бъде върнат нито един гражданин, без да получи информация или бърз достъп до услугите ни. Изготвянето на документи и отговорите на запитвания ще бъдат изпращани в най-кратки срокове. Всеки един от живеещите в район „Северен“ трябва да има възможност свободно и без притеснение да изложи своя проблем, онова, което му пречи да живее спокойно. Искам да покажем, че има и различно управление.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Main Menu