Христо Джугалов, кандидат за кмет на Северен от ВОЛЯ: С минимални средства – максимални резултати, строг контрол и диалог с всички граждани! Така работим ние от ВОЛЯ!

14 Окт 2019 15:02

 Д-р Христо Джугалов е преподавател в Аграрния универистет, женен с две деца. Той е кандидат за кмет на район Северен от партия ВОЛЯ.

 

г-н Джугалов, бихте ли се представили. Какво искате да знаят  гражданите за вас?

 

Преди  всичко, че съм един от тях. Ежедневните проблеми, с които се сблъсквам, липсата на достатъчно зелени площи, ясли, липсата на ефективна и работеща администрация – това са само част от проблемите, които тормозят гражданите в район Северен, и не само – това са проблеми, които касаят гр. Пловдив и жителите му. Именно това ме накара да се кандидатирам за кмет на район Северен и за общински съветник. Вярвам, че с подкрепата на моите съграждани, имам шанс да променя досегашното управление на района. Иначе съм на 46 г. , семеен, с две деца. Имам куче. Преподавател съм в Аграрния университет.

 

Г-н Джугалов, вие сте кандидат от листата на ПП Воля за кмет на район Северен и за общински съветник. Бихте ли споделили как преценявате района за които претендирате, че може да управлявате?

Разбира се, за мен като за жител на район Северен е от съществено значение познаването на района и най –вече проблемите на живущите, което засяга и част от инфраструктурата. От известно време обхождам улица по улица отделните квартали , които бих определил като микрорайони.  За всеки един бих казал ,че е с характерна  специфика. Например жилищните зони разположени отляво на бул. В. Априлов и отдясно на бул.М.Луиза  са запазили вида си от преди няколко години да не кажа десетилетие. На много места липсват модерни детски и спортни площадки. Ако има такива преобладаващата част от тях  са от типа метални, ръждясали и необезопасени. Пейките липсват , или ако ги има скоро не са боядисвани, а на места счупени. Междублоковите пространства са прилично големи с храстовидна и дървесна растителност, която обаче е неподдържана. Повечето от  дърветата не са ограничавани и към момента на зимата ще са опасни за хората и автомобилите, а на места и за сградите. В тези жилищни зони няма ясно обособени зони за паркиране и колите се паркират хаотично. Започва да се усеща и недостиг на места за паркиране. Поради липса на беседки, спортни игрища и подходящи клубове  в междублоковите пространства често се събират компании от млади хора ,  което в много случаи не се харесва на по- възрастните. Типични за тези части на Северен  Пловдив са стари счупени плочки, на места  високи бордюри, водостоци, които често се изливат в близост до сградите. В зоната на училище  Вапцаров при обилен дъжд се събира много вода поради ниско ниво на терена . Пред един от жилищните блокове липсва отводнителна канализация. Между два жилищни блока след премахване на постройка преди няколко месеца се  е отворила широка и дълбока дупка, която не е била обезопасена и до момента се запалва от живущите. В района има дефицит на детски ясли, докато детските градини са достатъчно. В близкото минало преобладаващо тук са живеели възрастни, докато в момента тенденцията се променя и все повече млади хора избират да се установяват тук. В близост липсва пазар за плодове и зеленчуци, който да отговаря  на съвременните изисквания на потребителите като е  осигурен с електричество, вода и тоалетна. Към момента има един частен пазар в квартал Гагарин, а живущите имат желание да има общински  такъв.  Паважната улица Ограждане, която поема голяма част от трафика  е силно деформирана . В посока от бул. Дунав към бул. България към  нея се присъединяват доста малки улички отдясно , който поради липса на знаци  по правилник са с предимство, въпреки че са второстепенни. Единствено предпазливостта на шофьорите е превенция срещу инциденти. По същата улица пред  магазин Триумф отводнителната шахта е с много високо ниво и често автомобилите опират в нея.

Живеещите в тези  части имат вероятно и много други неудобства, но не бива да съжаляват, защото там промените ще се случат разумно и в техен интерес. , а не както в по - централните части на  Северен Пловдив.

За тях е характерно презастрояване, липса в повечето случаи на зелени площи между жилищата, което е заменено от паркове. Като следствие са налице липса на места за паркиране, преливащи обратни води на канализации, зловонни миризми и нефункционални подлези. Тръбите на водопроводната мрежа често аварират. След ремонтни дейности инфраструктурата често бива  оставяна в компрометиран вид, което води до затруднения на живущите. Шахтите за отводняване не се почистват редовно, а на места са недостатъчно.Дърветата не са ограничавани отдавна и към момента са опасни за хората и автомобилите. Прекомерното застрояване е довело до дефицит на детски и спортни площадки.  В близост липсва пазар за плодове и зеленчуци, който да отговаря на съвременните изисквания на потребителите като е осигурен с електричество, вода и тоалетна. В зоната зад магазин Лекси и Зора, междублоковите пространства са с прилични размери, но в неподдържан вид. Терена е буренясал, дърветата и храстите са неограничавани. Силно компрометирана е настилката на улицата, която обслужва живущите в няколко блока. Липсата на места за паркиране и тук е осезаема. Зад магазин Лекси терена е буренясал и има много боклуци. На места в жилищните зони липсва осветление.

 

Разбирам, че сериозно сте се заели да проучите спецификата на  всички микрорайони на тази част на Пловдив. Смея да твърдя, че от вашите коментари и аз я опознавам. Очевидно имате още много впечатления. Бихте ли ги споделили с мен аудиторията на нашата медия отново.

С най –голямо удоволствие. Искам да уверя жителите на район Северен и всички граждани на град Пловдив, че ще продължавам да търся и занапред проблемите, преди те да ме намерят. Ще работя с експерти за разрешаването им, като ще се водя от прозрачното управление, експертната оценка и правилното разходване на бюджета! С минимални средства – максимални резултати, строг контрол и диалог с всички граждани! Така работим ние от ВОЛЯ!

Партия  ВОЛЯ е с номер 51 в бюлетината, Христо Джугалов е с преференция 111

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Main Menu