Георги Колев изкарва Общинския съвет на светло с иновативна онлайн платформа за гласуване, поръчки, търгове и референдуми

18 Окт 2019 12:49

Кандидат за кмет от ЗС „Александър Стамболийски” адвокат Георги Колев представи иновативна онлайн платформа за прозрачно управление на Община Пловдив и Общинския съвет. "Трябва да изчезне тайнствеността на вота и пловдивчани да видят кой какво прави в Общинския съвет." Това заяви при представянето на платформата Георги Колев. Тя е изработена от фирмата на един от кандидатите за общински съветници на ЗС "Александър Стамболийски" Николай Димитров. Двамата обещаха да дарят системата на Община Пловдив и да закупят нужната техника за инсталирането и предаването в Общинския съвет.

 
Платформата за миниреферендуми може да видите тук: https://referendum.segaevremeto.bg/

"Ние показваме реални неща. Не правим щедри обещания, както правят мнозина от кандидатите за кметове. Такива мазни филии предлагат на пловдивчани....за разлика от тях Ние казваме и показваме!", каза Георги Колев. Той допълни, че трябва да се спре с налагането на  усещането за липса на прозрачност и справедливост в града и държавата. "С тази програма всички процедури, които се провеждат в Общината: обществени поръчки, процедури по възлагане и плащане по различни договори,търгове, комисиите и сесиите в Общинския съвет – всички те ще бъдат онлайн. Жителят Иван трябва да влезе в програмата и да следи, кой ще спечели поръчката за ремонта на неговата улица или междублоково пространство.", разясни адвокат Колев.

В този модул пловдивчани ще могат да задават дневния ред за развитието на града и общината. Те ще гласуват по важни теми за Пловдив - приоритетите за инфраструктурните проекти, присъединяването на съседни общини, мерки, свързани с чистотата на въздуха, задръстванията и други.

„Целта ни е да изкараме тези дискусии от социалните мрежи, където е пълно с тролове и хейт, за да се превърнат те в конструктивни. Подадени към ОбС, тези гласувания ще могат да задават дневния ред за управлението на града. По този начин действат редица големи общини в света, като в Москва например”, обясни адвокат Колев.

 

Платформа вече е качена онлайн и може да се тества от всеки един пловдивчанин. "Платформата ще е електронна система за мини референдуми, която има за цел да обслужва ОбС. Имаме дневен ред от 51 точки, като всеки един ще може да гласува и да съветва, както би направил, ако е общински съветник. Светът вече е дигитално село, ние не можем да живеем в пещера. Трябва да излизаме на светло от време на време”, сподели кандидатът за кмет на Пловдив с номер 49 Георги Колев.

Онлайн система разполага с 4 основни функционалности - може да се проследят на живо сесиите на Общинския съвет, да се запознаят хората с дневния ред на следващата общинска сесия, както и да вземете отношение по темите от дневния ред и да гласувате по сходен на общинските съветници начин. Може да се проследят на живо общинските поръчки и отварянето на документите. Освен това е предвиден и мини онлайн референдум, където потребителите могат да гласуват и дискутират важни теми за нашия любим град.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Main Menu