Дани Каназирева и „Съюз за Пловдив“ с конкретни решения за младите хора на Пловдив

22 Окт 2019 09:14

Всички пловдивчани имаме близки, които са далеч от нас. На едни децата и внуците са в София или в различни краища на света. На други повечето състуденти и съученици вече заминаха.

Истината е, че много трудно ще върнем децата на Пловдив обратно.

Напълно реално обаче е да създадем нормални условия за започване на работа и спокойствие за отглеждане на деца.

  1. 1.Открити и честни конкурси

Община Пловдив е най – големият работодател в града. Над 10 хиляди души са заети в институции на пряка или косвена общинска издръжка. Властта обаче напълни администрацията и бюджетните структури с партийни кадри и отблъсна подготвените хора. Целта е бройката на заетите да се увеличава, макар и с ниски доходи, без никаква ефективност и качество. Образованите не се чувстват добре в Пловдив, защото партийната власт наложи модел на посредственост и изтика на високи позиции партийни кадри без качества и образование. 

 „Съюз за Пловдив“ разработи програма за стажове на млади спецеалисти и за открити конкурси с ясни правила за всяко работно място. Когато младите могат да се преборят честно, без да търсят „връзки“, за работното си място тук, няма първата им работа да бъде купуването на билет.

  1. 2.Активно привличане на инвестиции

Дани Каназирева и „Съюз за Пловдив“ предложиха конкретни и реално изпълними решения: 1. Залагане на пакет преференции при откриване на нови работни места и инвестиции в града ни; 2. Правилно отношение и уважение към бизнеса, независимо дали той е малък, среден, или става въпрос за външни инвестиции; 3. Честна конкуренция, ясни правила, професионализъм и бързи темпове на работа; 4. Ликвидиране на тежките бюрократични режими; 5. Дългосрочно предвидима данъчна политика на община Пловдив – справедливо определяне на данъците без изненади в движението на размера и начина на изчисляването им. Време е общината да спре да притиска бизнеса и да започне активна дейност по привличане на нови инвестиции – без да налага приятелски фирми и без да предрешава всеки търг. Направим ли това, ще се разкрият и нови работни места в града ни.

  1. 3.Нова жилищна политика

Промените в тази сфера са две: премахване на привилегиите за близките партийни кадри за настаняване в общински жилища и активна политика за увеличаване на жилищния фонд на общината. Предимство за младите семейства при настаняване. „Разработване на програма за преференциални наеми на млади семейства, решили да започнат кариера и да отгледат децата си в Пловдив“.

  1. 4.Удобен и приятелски град

Много често близките ни, които живеят в чужбина, открояват на първо място една разлика между Пловдив и новите си домове – там е удобно и градът е приятелски настроен към теб. Първостепенна задача на „Съюз за Пловдив“ е да превърне Пловдив в такова място – с удобен, чист и редовен градски транспорт; с чисти паркове и здрави улици и тротоари; с достатъчно места за паркиране и с достатъчно пешеходни зони за отдих.

 

  1. 5.С грижа за децата

Отглеждането на децата отдавна не трябва да е причина за спиране на работа и за допълнителна тежест върху семействата. Поне така е в нормалните страни. Когато осигурим достатъчно места в детски градини и ясли – и като брой, и като удобства, ще улесним значително младите семейства. Когато осигурим спокойствието на родителите, че не им трябват „връзки“ или няма да им се налага да се молят, за да запишат детето си в детско заведение, ще дадем усещането за сигурност на младите хора в собствения си град. Когато се погрижим храната в детските градини, ясли и училища да бъде наистина качествена, когато изградим нови и сигурни детски площадки, тогава Пловдив ще се превърне в удобно, спокойно и сигурно място за младите родители и нашите деца

Main Menu