Борисов: През следващите 4 години ще вдигнем брутния вътрешен продукт до 100 млрд. лв.

05 Мар 2021 14:22

През следващите 4 години ще вдигнем брутния вътрешен продукт до 100 млрд. лв. Това каза премиерът и водач на листите на коалиция ГЕРБ - СДС в 25-ти МИР София град и в 16-ти МИР - Пловдив град Бойко Борисов по време на посещение в храм-паметник „Рождество Христово“ , става ясно от видео, излъчено в официалния профил на министър-председателя във „Фейсбук“, предаде Фокус.

„Много лесно се говори един път в годината. Десетилетия наред храм-паметникът е бил в окаяно положение и никой не го е правил, тези, които обичат много да говорят“, посочи Борисов. „Шипка, всички прекланяме глави, така че да може паметниците ни, които са изградени върху кръвта на героите ни да бъдат в брилянтно състояние“, допълни той.

„Още един-два месеца трябва да се справим с пандемията. Вчера правихме разчети и през следващите 4 години ще вдигнем брутния вътрешен продукт до 100 млрд. лв. 196 млрд. лв. мога да ги обещая. Когато преди 4 години взехме управлението никой не вярваше, че ще стигнем 120-130 млрд. лв., COVID-19 ни спря за 1 година. Убеден съм, че с ваксинирането, с начина, по който лекуват лекарите ще постигнем поне 2000 лв. средна заплата и нагоре, ще продължим санирането, на първо място църкви, манастири и джамии. Искам всички да са спокойни и доволни, да могат да се отдадат на вярата, има ли вяра има морал, народ, бъдеще“, заяви Бойко Борисов.

Премиерът мина и пред читалището в Шипка, където местните му благодариха за отпуснатите средства за възстановяване на сградата. Един от събралите се граждани се обърна към него с комплимент за сакото. Припомняме, че преди два дни Борисов подари сакото си на работник от АМ "Хемус".

Източник: Фокус

 

Main Menu