Сребърна значка за Надя Танева от Националната асоциация на сляпо-глухите

26 Мар 2021 15:16

 

Кандидатът за народен представител от коалиция ГЕРБ-СДС за Пловдив-град д-р Надя Танева получи днес сребърната значка на Националната асоциация на сляпо-глухите в България. Отличието й бе връчено от председателя на организацията Величка Драганова за всеотдайната работа на д-р Танева в подкрепа на хората в неравностойно положение.
„Нека това отличие винаги Ви говори за нас. Вие сте човек с голямо сърце и знаем, че в него винаги ще имаме място”, с тези думи се обърна Величка Драганова към Надя Танева, чиято професионална кариера и научна степен е посветена на социалната сфера.
„В мое лице имате голям приятел. Ще продължа да работя за Вашата равнопоставеност в обществото, за това да имате трудова заетост. През мандата на ГЕРБ бяха постигнати много резултати”, заяви д-р Надя Танева и изброи само някои от тях:
Увеличена бе издръжката на 15% на национално представените организации. Друго важно постижение е приемането на Закона за жестомимичния превод. От фонд „Социална закрила” целево се насочваха средства за хората със зрителни проблеми. Това ще продължава и за други социални групи.
В програмата на ГЕРБ се обръща изключително внимание на хората с увреждания, каза още д-р Надя Танева и запозна присъстващите с включените мерки.
Признание от Националната асоциация на сляпо-глухите в България получи и кметът на район „Източен” Иван Стоянов, в чието лице членовете й винаги са намирали опора. „Искрено Ви благодаря за светкавичната реакция за тротоара, който направихте около нашия център и за Вашата загриженост. Вие бяхте един от първите, които влязохте в нашата сграда още преди тя да бъде ремонтирана. И се считайте за част от нашия колектив”, заяви Величка Драганова.
Миналата година на Европейския Ден на сляпо-глухите - 22-ри октомври, в Пловдив официално бе открита новата сграда на Националния център за рехабилитация на сляпо-глухи, който е единствен по рода си в страната. Тя се намира на ул. "Преспа“ №6 в район „Източен“. През 2018 г. държавният имот е предоставен за безвъзмездно ползване за 10 години на асоциацията на хората с двойна сензорна загуба. Сградата е превърната в място за здравни и социални услуги с помощта на европейско финансиране по програма "Развитие на човешките ресурси". От днес в нея заработи нова конферетна зала със специална техника в помощ на ползвателите й, както и кабинет по готварство.
Ще продължим да водим активен диалог с хората с двойна сензорна загуба и ще продължим да вземаме предвид техните предложения, заяви в седмата в листата за Пловдив д-р Надя Танева.
На изборите на 4-ти април 2021 г. коалиция ГЕРБ-СДС е с номер 28 в бюлетината.

Main Menu