По предложение на НФСБ: Сменят турските имена на местности с български

26 Мар 2021 15:32

Сменят чуждите турско-арабски имена на местности в региона на Карлово с български. Местният парламент в Карлово прие предложението на общинския съветник от НФСБ Андон Андонов да се състави временна комисия, която да прецизира имената според държавните разпоредби, българската традиция и културно наследство. „Защо една от най-известните местности над възрожденско Карлово трябва да носи името Беш бунар?“, реагира по време на дебатите Андон Андонов.

С гордост заставам пред карловци с трима общински съветници-патриоти и кандидати за народни представители, благодарение на които инициативата за преименуване на местностите бе приета – това са Андон Андонов, ген. Димитър Шивиков и Иван Шишков, заяви след решението на местния парламент водачът на Патриотичната коалиция ВОЛЯ и НФСБ в Пловдив-област Борис Ячев. Той подчерта, че работата на патриотите в Карлово е поредното доказателство, че в НФСБ и ВОЛЯ са хора на действието, не на приказките.

„Ние можем да застанем пред хората във всяка една община и да кажем какво сме направили, с какво сме помогнали, за да се направят инвестиция или се случи даден проект“, подчерта Ячев и призова хората да не слушат празните обещания, а да гледат свършеното.

 

Лидерите на Патриотичната коалиция Валери Симеонов и Веселин Марешки разговаряха с избиратели в подбалканското градче часове след като ОбС прие предложението на НФСБ.

„За нас е чест да бъдем в най-българският град на страната ни и градът в който се е родил най-великият българин, направил възможно възкръсването на България – Васил Левски“, каза лидерът на НФСБ Валери Симеонов. Той приветства решението на местния парламент, подчертавайки, че Карлово ще бъде третата община в България, която ще има звучни български наименования за своите местности и популярни места.

Карлово събира българското родолюбие, категоричен бе и лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки. Той не скри топлото си чувство, с което е пристигнал във възрожденско Карлово, тъй като тук е учил неговият баща.

Икономическият патриотизъм – това стои в основата на обединението на ВОЛЯ и НФСБ, което отива на предстоящия вот с № 24 в бюлетината, подчертаха Веселин Марешки и Валери Симеонов.

Main Menu