Стефи Стаменова с премиера на книгата си „Неслучайните случайности” в Асеновград

20 Дек 2019 14:02

 

Книгата "Неслучайните случайности" на Стефи Стаменова с премиера в Асеновград. Писателката ще гостува на 20.12.19 г. от 17:30 ч. в Градската библиотека "Паисий Хилендарски" в града. Денят не е избран случайно. Напротив! Неслучайно Стефи Стаменова пристига в Асеновград на големия християнски празник Игнажден - когато е най-важно какъв човек ще влезе в дома ни и какви мисли ще носи със себе си. Премиерата на книгата "Неслучайните случайности" в Асеновград е част от календара на коледно-новогодишната програма на общината.
Произведението съдържа истински истории и практически съвети за действие. Книгата релаксира мислите и провокира усмивка. Творбата провокира да се замислим за (не)случайните събития, които се случват около нас всеки ден, без значение дали ги забелязваме, или не. Четивото ни кара да анализираме съществуват ли случайностите, или случайността е един от многото инструменти на съдбата.
В книгата се описват събития от истинския живот, които дори до днес ни се струват невероятни. Например, първоначално се ядосваме, че сме изпуснали влака, но по-късно разбираме, че точно този влак е излязъл от релси и е катастрофирал. Или “Днес изпратих по грешка съобщение на баща си с текст “Обичам те!”, вместо на любимия човек. Няколко минути по-късно, получих отговор от татко: “И аз те обичам, тате. Разплака ме.”, казва писателката. Нейното послание към почитателите й е да вярват в чудеса и в неслучайните случайности.

Main Menu