Разкриха ферма за криптовалута до Чирпан

10 Фев 2021 16:53

Ферма за криптовалута е разкрита в Чирпан.

Разследването се води под ръковдоството на Районна прокуратура – Стара Загора - Териториално отделение - Чирпан, досъдебното производство по случая е било образувано на 9 февруари след получен сигнал от служител от „Електроразпределение Юг“, за неправомерно присъединяване към електроразпределителната мрежа в местността „Памуклука“ на Чирпан.

 

 

Оперативна група на МВР-Чирпан и служители на EVN са открили на мястото незаконно отнемане на електрическа енергия от мрежата на „Електроразпределение Юг" ЕАД. В хода на изясняване на случая са били извършени огледи на местопроизшествието и разпити на свидетели.

Установено е, че в сградата е изградена т.нар. „ферма" за добив на криптовалута.

Днес продължават действията по разследването с участието на екип от ГДБОП, като предстои извършване на оглед в самото помещение и на машините в него. Провеждат се активни издирвателни мероприятия по установяване на извършителите на престъпното деяние. Предстои назначаване на технически експертизи, с оглед установяване на периода на ползване на устройствата, както и изчисляване на точния размер на нанесената щета. Разследването продължава, съобщиха от прокуратурата.

 

 

Main Menu