Рекордно висок бюджет прие ОбС Калояново за 2024 г.

12 Фев 2024 19:56

 

Рекордно висок бюджет прие на извънредно заседание ОбС Калояново. Вносител е кметът Младен Кичев. Тази година местната власт ще разполага със сума в размер на 18 351 413 лв. "Разликата се получава, защото миналата година много късно беше приет бюджетът и не можаха всички планувани дейности да бъдат свършени. С преходен остатък средствата преминаха към тазгодишния бюджет и се надявам тази година общинска администрация навреме да започне с обявяването на обществените поръчки и избора на фирмите- изпълнители, които да работят и да реализират този много амбициозен бюджет", коментира председателят на ОбС Калояново д-р Младен Петров.
"Бюджетът е балансиран, има повече средства и за капиталовата програма, която е в размер на над 3 656 000 лв., за читалищата са отделени 251 000 лв., а за спортните дружества 60 000 лв. В предни години във всички тези сфери бюджетът е бил по-малък. Смятаме, че това е един напълно реален и изпълним бюджет. Тази година са предвидени средства и за малките населени места, които във времето са били пренебрегвани. Надявам се да направим, изградим и облагородим именно тях, защото те имат нужда от това, трябва да изравним стандарта на живот по селата в община Калояново", каза още д-р Петров. Той смята, че по този начин отчасти ще се стопира и обезлюдяването на малките населени места. Председателят на ОбС Калояново добави, че за малките населени места не се изискват много средства, но всичко, което се направи, ще е видимо и ще е за доброто и удобството на жителите.
Бюджетът беше приет с пълно мнозинство от 15 присъстващи общински съветника, 2-ма отсъстваха. На заседанието бяха още заместник-кметовете Сузана Николова и Мария Пиронкова.