Младите предприемачи от Брезово и Садово искат да закупят нова техника или земя по европроекти

20 Май 2021 14:35

 

 

Земеделски дейности по програмата за селските райони и дигитализация на културното
наследство по програмата „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“ на Норвежкия финансов механизъм, представиха експерти на ОИЦ -Пловдив пред жители и
представители на администрацията на общините Садово и Брезово.
По време на редовна информационна среща в Садово бяха разяснени условията по които младите предприемачи могат да развият стопанствата си като закупят нова техника или увеличат обработваемите си площи. Това може да се случи още тази есен с отваряне на програмите „Стартова помощ за развитието на малки стопанства“ и „Стартова помощ за млади земеделски стопани“. От ОИЦ обясниха, че кандидатите имат достатъчно време да подготвят своите предложения и да ги консултират с експертите от центъра.
Общини и бюджетни организации с дейност в културния и творческия сектор са потенциални бенефициенти в покана на Норвежкия финансов механизъм за културно предприемачество, наследство и сътрудничество, която цели да насърчи представянето на културното наследство и привличане на нови публики, включително чрез ревитализиране на помещения и образователни програми. Това бе и темата при среща на експертите с представители на МИГ – Брезово, Братя Даскалови. Районът е известен с културното си наследство и история, а програмата представлява интерес, тъй като би позволила по широк достъп на публика до него.

Проект „Осигуряване функционирането на ОИЦ-Пловдив през периода 2019-2021 г.“ се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление“ 2014-2020.

Main Menu