Ботев отпадна от Лудогорец за Купата при набор 2003, изключително спорна дузпа беляза мача

03 Апр 2019 14:11

Ботев допусна загуба с 0:3 от Лудогорец в полуфинален мач-реванш от турнира за Купата при набор 2003. Първият двубой в Разград завърши наравно 0:0 и с общ резултат 0:3 "зелените" се класираха на финала.

Срещата стартира равностойно, а в първите минути "канарчетата" отправиха няколко неточни удара. Крайният изход от двубоя до голяма степен бе решен в 12-ата минута, когато гостите от Лудогорец получиха изключително спорна дузпа.

"Зелените" изпълниха тъч, след което се получи ситуация между Теодор Димитров и играч на Лудогорец, който се сгромоляса на земята. Главният съдия Адриан Сюрджиев прецени, че е имало дузпа за Лудогорец, която бе превърната в гол. В този момент останаха огромни съмнения дали има нарушение срещу играча на разградчани, както и дали изобщо нарушението е в наказателното поле.

До края на първата част играта бе равностойна и чистите голови положения липсваха. В началото на второто полувреме, между 47 и 48 минута, гостите стигнаха до два бързи гола, с които окончателно решиха нещата в своя полза.

 

Main Menu