Отново бой, но този път Левски си върна на Балкан и ще играе срещу Академик Бултекс 99 в полуфиналите за Купата

16 Ян 2019 21:50

Левски Лукойл изхвърли Балкан (Ботевград) от турнира за Купата на България и продължава напред към полуфиналите на турнира. “Сините” изиграха един от най-добрите си мачове през сезона и спечелиха с 96:73, категорично надигравайки съперника, който ги победи с 24 точки разлика преди седмица в “Арена Ботеврад” в мач от евротурнирите, където днес триумфираха именно столичани.  

В първата среща между двата тима от четвъртфиналите Балкан спечели с точка като гост в София, но днес домакините бяха надиграни от съперника по всички параметри. Срещата не мина без дежурната доза размирици по трибуните, които този път бяха провокирани от фенове, подкрепящи местния тим.  

Равностойни начални минути доведоха до равенство и 12:12 в средата на първата част. Тогава Балкан направи серия от 8-2, която изведе домакините напред с 14:20, но Левски Лукойл съумя да завърши по-добре и да допусне само точка в коша си, а в комбинация с няколко силни нападения доведе до 24:21 в тяхна полза след една четвърт. 

Втората част се превърна в пълна катастрофа за домакините, които така и не успяваха да намерят правилния ритъм в атака, а “сините” показаха пълната си офанзивна мощ. Божидар Аврамов водеше нападението на своя отбо по перфектен начин, а съотборниците му демонстрираха висока успеваемост, която напълно заслужено осигури на шампионите аванс от 49:27 след 25:6 в рамките на вторите 10 минути.  

Ботевградчани затрудниха гостите със зонова защита след подновяването на играта, а паралелно с това вдигнаха процента си на стрелба от тройката. В резултат на това разликата бе стопена с пет точки и преди заключителната четвърт Левски Лукойл водеше със 17 точки - 69:52.  

Последната четвърт се разви изцяло по вкуса на гостуващия тим, чийто играчи контролираха изцяло случващото се на паркета в Ботевград и напълно заслужено продължиха напред към последните четири в турнира за Купата след победа с 96:73.

Патрик Рембърт бе най-резултатен за победителите с 20 точки, Христо Захариев вкара 18 срещу бившия си отбор, а Деян Иванов реализира 17. Ръсел Робинсън имаше добро включване като резерва, завършвайки с 10 точки и 3 асистенции.

Брендън Браун с 16 и Мирко Мулалич с 15 бяха двамата най-резултатни играчи на Балкан днес./bgbasket.com

Main Menu