Асен Николов: Турнирът ще бъде интересен оттук нататък.

22 Ян 2019 21:05

Асен Николов, старши треньор на Академик Бултекс 99:

След почивката започнахме да играем по-концентрирано и по-добре в защита. Съумяхме да откраднем топки и да направим бърза атака. Сигурно умората попречи на Башкими, тъй като в неделя са имали мач, така че трябва да ги поздравим. Доволен съм предимно от второто полувреме. Преди почивката имам сериозни забележки към играта. Тогава грешките дойдоха повече от липса на концентрация и мотивация, но на почивката успяхме да коригираме нещата. Има още доста мачове, другите отбори взимат нови попълнения, така че турнирът ще бъде интересен оттук нататък.

Дайшон Найт, Академик Бултекс 99:

На почивката имахме сериозен разговор в съблекалнята. Треньорът ни каза да бъдем по-агресивни. През първата част играхме малко като суперзвезди. Трябваше да бъдем агресивни и да ги накараме да работят за точките си. Секулов ни помогна с неговия хъс и желание и той бе една от причините за превъзходството ни след почивката. Доволен съм от втората част, която бе страхотна за нас. Всички момчета влязоха в игра, което е много важно, особено в домакинските срещи. В Пловдив се чувствам отлично. Свикнал съм да живея в по-големи градове, но тук ми е много спокойно. Нивото на баскетбола е добро, голямо предизвикателство е, особено мачовете срещу най-силните отбори в България.

Виган Малоку, треньор на Башкими:

Държахме се добре до почивката, след това искахме да запазим някои от играчите, тъй като ни предстои нов мач след 2 дни. Играхме преди 2 дни, пътувахме и трябваше да разпределим силите си. Това повлия за разликата след почивката, резултатът е реален. Миналата година играхме в Топ 4 и станахме шампиони на Косово, но целият мениджмънт на тима се смени, в момента имаме доста задължения и проблеми в организацията на клуба. Нямаме и старши треньор.

Джордан Капс, Башкими:

Играем добре до почивката, така бе и днес. През второто полувреме настъпи умора, нарушихме и принципите си на игра в защита. Това е основната причина за загубата ни. След почивката изпуснахме борбата и транзицията и това ни попречи да вкараме повече точки. Имаме още 5 мача в турнира, имаме и шансове за класиране, просто трябва да забравим този мач и да гледаме към следващия.

Main Menu