Академик Пловдив жени удари НСА като гост

16 Мар 2019 18:56

Академик Пловдив обърна НСА в последната част и взе победа като гост с резултат 58:56 в мач от втората четворка на женската А група. Така пловдивчанки вече имат две победи и загуба, а НСА остава на последно място в класирането с актив 0-3 до момента. В следващия кръг Академик отново гостува в София – на Шампион 2006, а НСА гостува на Септември 97.

След много равностойна първа четвърт и смени на водачеството се стигна до минимален аванс за домакините при 15:13. НСА остана напред с малка преднина до почивката, когато резултатът беше 32:27. Домакините продължиха да водят и след подновяването на играта, но така и не успяха да натрупат по-сериозна преднина, напротив – тя беше стопена до само две точки. Още в началото на последните десет минути гостите изравниха и поведоха и запазиха минимален аванс до края, тръгвайки си с победата.

За победителките Петя Аргирова отбеляза 19 точки, а с 18 плюс 19 борби се включи Анна Римпова.

За НСА Зорница Найденова завърши с 16 точки, 9 борби, 7 отнети топки и 6 асистенции, а по 11 точки регистрираха Мария Светославова (9 борби) и Антония Костадинова (5 борби)./bgbasket.com 

 

Main Menu