Академик Бултекс 99 разгроми Академик София

02 Апр 2019 20:47

Академик Бултекс 99 грабна очаквана, важна и убедителна победа като домакин на Академик Сф с 91:74 /22:17, 25:20, 25:14, 19:23/ в поредния кръг на НБЛ. Така пловдивският баскетболен тим влезе в Топ 4 на класирането и е с големи шансове да го запази след края на редовния сезон и да има предимство в домакинствата на плейофите. В зала СИЛА двата отбора изиграха бърз и динамичен мач, като отборът на Асен Николов постепенно трупаше аванс и доказа, че е по-класният и по-можещият тим от своя съперник. Пловдивчани успяха да ограничат далечната стрелба на Академик Сф /7 точни от 32 опита/ и на свой ред показаха отличен процент от тройката, успявайки в 12 от своите 27 опита.

Двубоят започна равностойно и интересно, с много борба и бързи атаки и към двата коша. След половината на първата четвърт домакините успяха да се откъснат с 5 точки аванс, подпечатани с тройка със сирената на Трой Франклин. През втората четвърт заработи мерника в далечната стрелба на пловдивчани и след тройки на Бачев, Груев, Виткович и Сотиров авансът стана 13 точки, но гостите съумяха да ограничат изоставането си до 10 на почивката.
След почивката баскетболистите на Академик Бултекс 99 заиграха още по-здраво в защита и по-енергично и бързо в нападение и разликата се увеличи двойно, като преди последната четвърт домакините имаха аванс от 21 точки.

В последната четвърт домакините спокойно поддържаха аванса си, а двете поредни тройки на Груев в началото на частта окончателно отказаха гостите. Така Академик Бултекс 99 спечелиха втора поредна заслужена победа в НБЛ, а през уикенда ще играе във финалната четворка на Балканската лига в Тирана. Сашо Груев бе най-резултатен за победителите с 19 точки, от които 4 тройки, Трой Франклин добави 16, Васил Бачев – 12, Никола Вуйович направи дабъл-дабъл с 10 точки и 10 борби. Николай Николов се отличи за Академик Сф с 16 точки, Чернокожев записа дабъл-дабъл с 12 точки и 10 борби, 12 точки вкара и Иванов.

На полувремето на срещата спортният директор на пловдивчани Тина Димитрова награди младата състезателка от школата Мелиса Иванова с автобиографичната книга на голямата ни баскетболистка Пенка Стоянова „Царицата на баскетбола“ заради усърдието и старанието в тренировъчния процес.

Main Menu