Академик Бултекс 99 пристигна в Тирана за медал от Балканската лига

05 Апр 2019 12:35

След 13-часов път с автобус пловдивският баскетболен тим пристигна в албанската столица Тирана за участието си във финалната четворка на Балканската лига. Отборът на Асен Николов се настани в 4-звездния хотел "White Dream", а от 16:00 часа българско време е първата тренировка в зала "Фети Борова" в Олимпийския парк на Тирана.

Първият мач на пловдивския тим е в събота от 18:00 часа срещу македонския Блокотехна. В 20:30 часа ще играят Берое и албанския Теута. Победителите ще се изправят един срещу друг на финала в неделя от 19:30 часа, а преди това от 17:00 часа загубилите ще определят бронзовия медалист. Срещите ще бъдат излъчени директно по БНТ 3.

Мотивацията и желанието ще определят крайния победител. Този сезон нямаме успех над Берое, но вече може и да е дошло подходящото време, ако се стигне до български финал. Но първата ни задача е да се справим с коравия тим на Блокотехна, заяви наставникът на Академик Бултекс 99 Асен Николов.

Надявам се най-после да спечелим полуфинал, след като до момента не успявахме да го направим в първенството и за Купата на България. Изключително сме благодарни на Община Пловдив, без чиято подкрепа не би било възможно участието ни в Балканската лига, в която играем вече втори сезон, каза президентът на пловдивския клуб Васил Врачев.

 

Main Menu