Баскетболните звезди на България се обединяват под обща кауза

21 Юни 2019 14:11

София, 20 юни 2019 г. Българският баскетболист Симеон Найденов ще поведе над 20 професионални баскетболисти на 23 юни в Борисовата градина, където ще се проведе събитието Нестле за Живей Активно! за 14-та поредна година. Спортистите ще играят баскетбол под ритмите на ремиксовете на DJ Любомир Симеонов (MC Нема), заедно със столичани под съдийството на професионалистите от баскетболния клуб Буба Баскет.

Името на локацията е Lion2Go, където всички участници ще имат възможност да опитат новите Lion десерти, с идеята да се заредят с енергията, нужна им за спортното предизвикателство под слогана „Бъди готов по всяко време!“. Всеки желаещ може да запише своя отбор на:

https://www.facebook.com/events/364880017711664/permalink/373668046832861/

Cлед играта участниците ще имат възможността да отпочинат, наслаждавайки се на десерт Kit Kat в зоната за отдих, разположена на самата локация.
Симеон Найденов е бивш баскетболен национал, участник в телевизионния формат Фермата, както и дългогодишен посланик на идеята за активен начин живот. Играл е в страни като Франция, Швеция, Чехия, Черна Гора, САЩ, Египет и Англия. В момента той е блогър в bgbasket.com и коментатор на мачовете от НБЛ.

„За мен спортът винаги е бил неизменна част от ежедневието. Той е най–добрият учител по дисциплина, себеуважение и постоянство. Според мен трябва да се превърне в приоритет на всички, без значение на каква възраст и какви интереси имат. Именно Живей Активно е инициативата, превърнала се в 14–годишна традиция, обединяваща различните хора в една кауза“, коментира Симеон Найденов.

Повече за Нестле за Живей Активно!
През последните 13 години инициативата Нестле за Живей Активно! даде възможност на българите да спортуват, да се движат и да се забавляват заедно с едни от най-обичаните спортни звезди. 50 от най-големите спортни звезди на България са се включили, сред които Нешка Робева, Йордан Йовчев, Евгени Иванов-Пушката, Йорданка Благоева, Тити Папазов, Сани Жекова, Тервел Пулев, Наско Сираков, Илияна Раева, Мария Гроздева, Тереза Маринова, Симона Пейчева, Армен Назарян, Екатерина Дафовска, Владо Николов, Сесил Каратанчева, Николай Желязков, Николай Гергов, Братан Ценов, Антонина Зетова, Нели Маринова, Страшимира Филипова и много други.

От старта на инициативата Нестле за Живей Активно! през 2006 г. досега, посланието за ползите от повече движение и по-добра храна е достигнало директно до над 350 000 българи. През 2018 г. кампанията придоби национално покритие и мотивира хиляди хора от цяла България да се движат повече, като успешно си партнира с над 100 институции, спортни клубове и федерации, експерти и известни личности и осъществи над 120 съпътстващи събития из цялата страна – в партньорство с Национално сдружение на общините.

Инициативата се провежда под патронажа на Столична община и кмета на София Йорданка Фандъкова и с подкрепата на в. 24 часа, www.sportal.bg, www.iwoman.bg, www.dir.bg, списание „Мениджър“ и БГ Радио.

 

Main Menu