Академик Пд с инфарктна победа в Плевен

26 Ян 2021 21:40

Академик Пд грабна инфарктна, но изключително ценна победа като гост на Спартак Плевен. Пловдивският баскетболен тим трябваше да мине през продължения, но успя да измъкне успеха с 93:92 /14:19, 21:14, 20:18, 20:24, 18:17/. Това бе 7-ма победа от 15 мача до момента за Академик в НБЛ, с която тимът на старши треньора Йордан Янков си върна петото място от Черноморец, загубил у дома от Ямбол с 92:94.

Началото бе за домакините, които взеха аванс от 5 точки след първата четвърт. Пловдивчани се вдигнаха във втората и след размени на водачеството обърнаха развоя с 2 точки преднина на почивката. След равностойна трета част Академик прибави още 2 точки към аванса си, а в началото на последната четвърт вдигна двуцифрена разлика от 10 точки. Финалният щурм на Спартак обаче даде резултат и домакините стигнаха до продължения след пропусната стрелба на новото попълнение на гостите Джахи Карсън 3 секунди преди края.

В добавеното време Академик се откъсна с 6 точки, но домакините не се предадоха и поддържаха интригата до самия край. Все пак опитът и класата на пловдивския си каза тежката думаи след драматично развитие в края той успя да изкопчи заслужена победа. Над всички бе Йере Вуцица, който записа дабъл-дабъл от 25 точки и 14 борби за успеха на студентите. Николай Титков добави 17, добър мач направи Джахи Карсън с 16 точки. За Спартак се отличиха Николай Маринов с 25 точки, от които 5 тройки, Цветослав Острев с 22 и Димитър Маринчешки с 15. В четвъртък от 18 часа в зала СИЛА Академик посреща Берое в последния си мач от първата фаза на Балканската лига.

Main Menu