Академик разгроми Куманово в Балканската лига

03 Мар 2021 20:08

Академик Пд разгроми македонския Куманово като гост с 87:70 в първи мач от втората фаза на Балканската лига по баскетбол за мъже. В двубоя от група G пловдивският тим бе с класа над съперника си и взе реванш за двете си загуби от този отбор в първата фаза на надпреварата.

Академик влезе много силно в мача и натрупа солиден аванс още в първата четвърт, в която наниза 5 тройки и я спечели с 22:13. Точната далечна стрелба на Васил Бачев и добрата игра на завърналия се след травма Йере Вуцица допринесоха за 15-те точки преднина на почивката - 37:22. След антракта домакините се опитаха да се върнат в мача и съкратиха пасива си само до 4 преди последната четвърт - 56:52. Впоследствие обаче баскетболистите на старши треньора Йордан Янков отново установиха пълен контрол на срещата и отново дръпнаха с двуцифрена разлика след силен финален спринт.

Васил Бачев бе най-резултатен за победителите с 24 точки, от които 5 тройки. Йере Вуцица и Тони Гуджино добавиха по 15 точки и взеха общо 16 борби в подкошието, Сжахи Карсън се отчете с 11 точки. За Куманово най-полезни бяха Бранислав Джекич с 16 точки, Кори Рейли Рос с 11 и Горян Маряновски с 10 точки.

Main Menu