Академик Пд с домакинска загуба от Рилски спортист /снимки/

06 Мар 2021 22:35

Академик Пд загуби като домакин на лидера Рилски спортист с 82:100 /16:24, 27:24, 18:27, 21:25/ в мач от поредния кръг на НБЛ. Двата отбора изиграха зрелищен двубой, а домакините се държаха достойно до средата на третата четвърт, след което класният отбор от Самоков се откъсна в резултата и не допусна разликата му да бъде застрашена. Академик взе борбата под коша /36:28/ и бе по-добър на тройката /12:8/, но отстъпваше в асистенциите /16:26/ и допусна доста повече грешки от съперника и бе 54:68 процента в успеваемостта при 2-те точки.

Домакините не влязоха добре в мача. Баскетболистите на Рилски спортисти започнаха със серия от 6:0 и контролираха развоя в първата четвърт, а с тройка на Трей Портър със сирената взеха аванс от 8 точки в края на частта. Академик излезе коренно променен във втората четвъртина, а отлично включилият се Николай Титков допринесе с две тройки и кош за серия от 9:0. Гостите обаче отново взеха минимален аванс и се оттеглиха на почивката с 5 точки преднина.

След почивката гонитбата продължи, но постепенно гостите отново взеха превес и в средата на третата четвърт вдигнаха двуцифрена разлика от 10 точки след 5 поредни точки на Портър. Два поредни коша на Брендън Браун в заключителните секунди на частта пък увеличиха аванса на Рилски спортист на 14 точки преди последната четвърт. В последната гостите уверено държаха контрола на мача и заслужено се поздравиха с крайния успех.

Йере Вуцица бе най-резултатен за Академик с 21 точки, Васил Бачев добави 16, от които 4 тройки, Джахи Карсън добави 11. За победителите най-полезни бяха Трей Портър с 21 точки, Брендън Браун с 15 и Алекс Симеонов с 14 точки. В четвъртък двата отбора се срещат и в четвъртфинала за Купата на България в Панагюрище.