Установиха кои са феновете на Ботев и Локо, задържаха 8 души за сбиването в заведението

06 Сеп 2019 18:23

Всички участници в сбиването в пловдивското заведение са установени. 8 от тях са задържани, като шестима са в 6-то РПУ в Пловдив, а други двама са задържани във Варна. Това заяви директорът на пловдивската полиция старши комисар Йордан Рогачев.

 

"Единият от тях е обявен за общодържавно издирване, тъй като е извън пределите на страната. До края на деня, вече е установено, ще бъде задържано и десетото лице, което е участвало в погрома на въпросното заведение", каза старши комисар Рогачев.

"След прецизиране на събраните към момента доказателства, Прокуратурата взе мярка от 72 часа на двама от участниците в този скандал. Повдигнато им е обвинение за извършването на хулигански прояви. Мярката започва да тече от този момент. Предстои прецизиране на обвиненията и на останалите участници в погрома", допълни Рогачев.

 

Има установени лица, участвали в мелето, станало в събота вечер в заведение, намиращо се в пловдивския квартал „Изгрев”, съобщи началникът на Шесто РПУ в Пловдив комисар Николай Кирков. Боят е станал в следобедните часове в ресторант „Метронома” на улица „Вратцата”. Компания от шест младежи са се събрали да пият.

Те били фенове не един от пловдивските футболни клуба. Те решили да подгреят в заведението преди пловдивското дербина стадион Лаута. Младежите са се забавлявали, пеели, но в един момент в ресторанта, нахлула група маскирани мъже и без да кажат и дума започнали да нанасят удари по младежите.

 

LGarden

Main Menu