Време е за пловдивско дерби днес

15 Фев 2020 23:56

Ботев приема Локомотив в 110-то Пловдивско дерби на фаза Първа лига. Дербито е днес от 14:30ч. на базата на Ботев в Коматево.

Двата отбора се разделиха с основни играчи през зимата. Локомотив загуби основния си стълб в отбраната Стивън Езе, чийто договор изтече и нигeриецът реши да не го подновява и си тръгна като свободен агент, ветеранът Георги Илиев, който спря с футбола и една от звездите на тима Ален Ожболт, който беше продаден в Слован Братислава. Ботев се раздели също с основния си бранител в центъра на защитата Кристиан Димитров, продаден в Хайдук Сплит, а договорът на Фернандо Виана не беше подновен.

Ботев привлече трима играчи към този момент Иван Бандаловски от Берое, Фабио Бурбано от Санта Фе и Андерсон Барбоса от ФФ Спорт, само Бандаловски обаче ще може да играе днес, след като останалите двама не бяха уредени за дербито и ще изчакат за дебюта си за Ботев.

Локомотив също привлече трима нови играчи на този етап – Акинсола Акиниеми от Санднес Улф, Валентино Пулиезе от Киасо и Миховил Клапан – Сеница. Тримата попаднаха в групата за мача.

За Ботев аут са новите попълнения Фабио Бурбано и Андресон Барбоса, които все още не са картотекирани. Въпреки контузията, която получи Тодор Неделев е в групата за дербито, но най-вероятно ще остане резерва. За Локомотив дербито пропускат контузените Милош Петрович, който е трайно контузен и най-вероятно ще е аут до края на сезона и халфът Петър Витанов.

Балансът в дербито е изключително изравнен и при победа на един от отборите днес той ще вземе превес с един успех. Ботев и Локомотив имат общо по 39 победи, а равенствата са 31. Голова разлика също е равна – 130:130.

Съдия на двубоя ще е Никола Попов.

Вероятни състави:

Ботев: Янко Георгиев, Филип Филипов, Димитър Пиргов, Иван Бандаловски, Лазар Марин, Радослав Терзиев, Лъчезар Балтанов, Джонатан Перейра, Станислав Шопов, Александър Тонев, Антонио Вутов

Локомотив: Мартин Луков, Йосип Томашевич, Давид Малембана, Диниш Алмейда, Валентино Пулиезе, Миховил Клапан, Парвизджон Умарбаев, Момчил Цветанов, Анте Аралица, Бирсент Карагарен, Димитър Илиев

 

Main Menu