Ръководство на Ботев предаде документацията за Колежа в Общината

02 Мар 2020 15:08

Ръководството на Ботев Пловдив внесе три кашона с документация за стадион Христо Ботев в Общината. Кметът Здравко Димитров прие документите с думите: Ще са на сигурно място тези дни в моя кабинет. Те му бяха дадени от Ангел Палийски и Асен Караславов. Представителите на канарчетата има разговор с главният архитект на Общината Димитър Ахрянов, зам.-кметът по строителство Пламен Райчев за процедурите по строежа. Двете страни обсъдиха триетажния паркинг, който трябва да се изгради до Колежа и да се ползва по време на мачове. Според арх. Ахрянов осветлението трябва да е на козерките, а не на пилони.

„Допълваме проекта с многоетажен паркинг за близо 200 автомобила, който ще бъде изграден в един от общинските терени на изток от стадиона, на ул. „Варшава“, заяви кметът Здравко Димитров. Паркингът ще обслужва зрителите за мачовете на стадиона, а през останалото време ще работи като общински, както е сега на Колодрума.

На срещата беше взето решение някои части от проекта да се осъвременят.

„Община Пловдив ще пусне обществена поръчка за избор на изпълнител веднага, след като й бъде представен окончателният вариант на проект за строеж на стадион „Христо Ботев“, подчерта арх. Ахрянов.

"Двата клуба ще имат пълна подкрепа от страната на община Пловдив по документацията за строежа на стадионите. Фирмите изпълнители ще бъдат контролирани, защото  Всеки лев трябва да се знае къде ще отиде.", това заяви кметът Здравко Димитров. Той каза, че се надява на следващата сесия на ОбС Пловдив да се оформят предложенията за парите на Ботев и Локомотив и да бъдат гласувани.

"Общината ще трябва да прегледа всички документи и да направи количествено стойностни сметки. Разликата сега е, че когато се прави стадиона от Общината няма да може да се правят промени в движение. Ще сме атакуеми.", заяви арх. Ахрянов

Main Menu