ЦСКА-София победи Ботев Пловдив в зрелищен мач на ''Армията'', спорни решения на ВАР (репортаж)

17 Окт 2021 17:53

ЦСКА-София победи Ботев Пловдив в голово шоу на стадион ''Българска армия''. ''Червените'' спечелиха с 3:2 в София след два гола на Жорди Кайседо и един на Георги Йомов. Точни за ''жълто-черните'' бяха Тодор Неделев и Димитър Тонев. 

И тази среща по подобие на доста други от началото на сезона не мина без спорни решения на ВАР. Именно след негова намеса не бе зачетен гол на Маркиньос при 1:0 в полза на домакините след спорна засада, тъй като повторенията и линиите не убедиха, че реферите са взели правилното решение. 

Първото опасно положение в мача дойде в 4-ата минута, когато Па Конате полчи подаване на скорост на лявото крило. Последва центриране в наказателното поле, където обаче нямаше негов съотборник. ЦСКА-София отговори с удар на Георги Йомов от дясно на вратата на Георги Аргилашки, който спаси. В 7-ата минута Яник Вилдсхут проби по лявото крило и стреля с десния крак, но топката мина покрай дясната греда на Ботев Пд.

Четири минути по-късно домакините разиграха заучено положение от корнер. Последва подаване към Матей, който отклони коварно топката, но Аргилашки плонжира и изби. В 14-ата минута пловдивчани пропуснаха отличен шанс да открият резултата. Па Конате изведе Маркиньос фронтално срещу Бусато, но стражът на червените отрази шута на нападателя.

В 21-ата минута Бусато трябваше да се намесва при удар на Николай Минков, който се беше включил в атака, пое добре на границата на казателното поле и стреля, но вратарят на ЦСКА-София улови топката. След 26 минути игра Томас Лам отправи удар с глава след центриране от ъглов удар, но изстрелът му бе насочен право във вратаря на „канарчетата“ и той спаси. В ответната атака Конате бе изведен от Реда Рабей фронтално срещу Бусато в дъгата на наказателното поле, но Йомов се намеси и при игра рамо в рамо блокира атакуващия футболист на гостите. Малко след изтичането на половин час игра футболистите на Ботев обсадиха наказателното поле на „червените“. Топката стигна до Реда Рабей, който отправи силен удар от повече от 20 метра, но Бусато улови кълбото. В 37-ата минута „армейците“ осъществиха бърза контраатака, при която Вилдсхут проби към центъра и стреля от границата на наказателното поле, но изстрелът му бе неточен.

В 41-ата минута Йомов получи пас в наказателното поле и стреля през защитник, но право в обятията на Аргилашки. 

Секунди по-късно ЦСКА-София поведе в резултата, когато Яник Вилдсхут подаде към Брадли Мазику на лявото крило. Крайният защитник на ''червените'' центрира във вратарското поле, където Самуел Супрайен се размина с топката и тя стигна до Жорди Кайседо, който не сбърка от близка дистанция - 1:0. 

Гостите отвърнаха с много опасен изстрел на останалия съвсем сам в наказателното поле Па Конате, при който Бусато отново бе на висота и опази аванса на своя отбор.

Първата по-интересно положение за втората част стана факт в 50-ата минута. Кери центрира към Кайседо, таранът стреля с глава, но в ръцете на Аргилашки.

В 67-ата минута Маркиньос се измъкна от централните бранители на домакините и прониза Бусато. Ситуаицята бе прегледана с ВАР и според съдиите е имало засада, но повторенията и линиите не убедиха, че това е правилното решение.

Малко по-късно, в рамките на минута, червените решиха всичко в своя полза с два гола на Георги Йомов и Кайседо. В 72-ата минута Йомов реализира красиво попадение с мощен шут от 20 метра. Само 60 секунди по-късно Кайседо надбяга Супрайен и с удар в близкия ъгъл покачи на 3:0.

В 76-ата минута Маркиньос бе ритнат от Томас Лам в наказателното поле. Първоначално съдията Георги Давидов не посочи бялата точка, но след преразглеждане на ситуацията с ВАР промени решението си. Зад топката застана Тодор Неделев, който не сгреши и в 79-ата минута върна тима си в мача.

Канарчетата вкараха втори гол в 84-ата минута чрез Димитър Тонев. Резервата на Ботев се измъкна от опеката на играч в червено и с удар по земя от 13-14 метра намали на 3:2.

 

Съставите на двата тима: 

ЦСКА-София: Густаво Бусато, Юрген Матей, Брадли Мазику, Иван Турицов, Томас Лам, Тибо Вион, Карло Мухар, Греъм Кери, Георги Йомов, Жорди Кайседо, Яник-Сони Уайлдшът  

Резерви: Димитър Евтимов, Пламен Гълъбов, Карол Метс, Амос Юга, Йоан Баи, Калоян Кръстев, Ахмед Ахмедов

Треньор: Стойчо Младенов

 

Ботев Пловдив: Георги Аргилашки, Па Конате, Виктор Генев, Дилан Мартенс, Маркиньос, Тодор Неделев, Емануел Току, Николай Минков, Самюел Супрайен, Реда Рабей, Кевин Янсон

Резерви: Хидайет Ханкич, Антоан Бароан, Джеймс Етоо Ейенга, Димитър Тонев, Станислав Работов, Атанас Чернев, Филип Филипов

Треньор: Азрудин Валентич

 

Начален час: 19:15 

Главен съдия: Георги Давидов - гр. Велико Търново

Стадион: Българска армия - гр. София

Main Menu