Ботев Пд задържа Джак Лейн

28 Апр 2022 14:45

Ботев Пловдив ще задържи нападателя Джак Лейн за цялата следваща кампания. Шведът със замбийски корени бе привлечен в края на зимния трансферен прозорец. Той пристигна под наем от втородивизионния френски Амиен с договор до лятото. Контрактът обаче ще бъде удължен.

20-годишният нападател направи впечатляващ дебют за жълто-черните. На 5 март той се появи като резерва в градското дерби с Локомотив. Малко след това отбеляза втория гол за успеха с 2:1. След това Лейн бе на терена в още 4 шампионатни двубоя, но не успя да се разпише.

20-годишният футболист, който е бивш младежки национал на Франция, засега е ползван предимно като резерва от Азрудин Валентич. Треньорът обаче вярва, че нападателят може да се превърне в основен футболист през следващата кампания, пишат шведските медии.

Ботев продължава да се готви за гостуването на Левски. Двубоят на „Георги Аспарухов“ е в събота, 30 април, от 17:30 часа. Жълто-черните са на трето място в класирането, като имат аванс от четири точки пред четвъртия Черно море и 6 пред сините. За тях ще е важно да не загубят, ако искат да ликуват с бронзовите медали.

В същото време стана ясно, че галерия Аrsenal of Art Gallery в Пловдив организира благотворителна изложба на картини в подкрепа на футболните таланти от детско-юношеската школа на Ботев.

Повече от 20 художници вече са предоставили работите си за идеята, в основата на която са галеристът и художник Ангел Гешев и професорът по PR Любомир Караджов. Платната ще бъдат наредени на 2 май и ще са на разположение на желаещите да закупят произведение на изкуството до 8 май, когато между 15:30 и 19:00 ще се състои официалният вернисаж по закриването на арт събитието.

''Тема Спорт''

Main Menu