Марица допусна обрат срещу Янтра

17 Фев 2024 18:01

Марица допусна болезнен обрат при домакинството си на Янтра в първия за пролетния дял на шампионата във Втора лига кръг. Двубоят се игра в събота на стадиона в северен Пловдив.
През първата част играчите на Марица играха мотивирано и доминираха на терена. Стигнаха до ранен гол и пропуснаха да удвоят предината си. В 8-та минута Станислав Маламов достигна трудна топка и върна към Соломон Джеймс, който веднага центрира. Вратарят на гостите, вероятно заслепен от слънцето изби, но топката влезе във вратата за 1:0. В 14-та минута Казаков от гостите стреля неточно от средна дистанция. Малко преди това Веселин Марчев се измъкна между двама, вратарят се справи с удара му от трудна ситуация. В 30-та минута, след отнета топка и отлична комбинация завършила с центриране Станислав Маламов отбеляза попадение, но голът бе отменен заради засада. В 34-та минута Стефан Попов посрещна с воле избира топка, но стилният му удар излезе в аут. Минута по-късно капитанът на Янтра Казаков стреля слабо от границата на наказателното поле и не затрудни Петър Начев, който внимаваше.
Втората част започна с гол за гостите от Габрово. В 49-та минута, при първия удар на габровци, Тони Иванов изравни с диагонален удар. Голът обърка маричани и те започнаха да действат припряно. Малко по-късно отново Иванов имаше възможност пред себе си, но не се възползва от нея. Пловдивските футболисти често грешаха и не намираха своя ритъм на игра в тези минути. Възможностите за Марица бяха малко. Димо Бакалов проби опасно по дясното крило, но бе блокиран. Гостите се възползваха от ситуацията и създадоха няколко голови положения. Айвън Ангелов в 61-та минута стреля опасно покрай вратата на Марица. В 68-та минута Тони Иванов с втория си гол обърна резултата в полза на гостите от Янтра. 20 минути преди края за поредното си нарушение капитанът на Янтра Казаков получи втори жълт картон и съответно червен. След картона "жълто-сините" се опитаха да стигнат поне до равенството и стигнаха до няколко интересни ситуации. В 80-та минута Ифеани Дейвид можеше да изравни, а след това Димитър Аврамов засече с глава центриране от корнер, но топката излезе в аут. Свилен Щерев получи директен червен картон в 85-та минута за нарушение в центъра на терена. Така двата тима завършиха мача с по 10 състезатели. Последният шанс за Марица дойде на прага на продължението на мача от свободен удар. В 90-та минута Димо Бакалов, който записа официален дебют за "жълто-сините", бе много близо до попадението след хубав изстрел, но в крайна сметка топката мина на около 20 см. встрани от гредата.
Така Марица стартира пролетния дял с болезнена загуба. Това отреди на тима място в "червената" зона на класирането в 22 точки. Следващото изпитание за "жълто-сините" е гостуване на бургаския Ченоморец. Двубоят е на 24 февруари, събота, от 14 часа.

Main Menu