Марица допусна поражение от Черноморец в Бургас

24 Фев 2024 21:59

"Марица" загуби с 1:0 гостуването си на "Черноморец" в Бургас. Мачът бе от 22-я кръг от шампионата във Втора лига. Трима основни състезатели липсваха от състава на пловдивчани - наказаните Свилен Щерев и Соломон Джеймс, както и лекуващият заболяване Янко Ангелов.
Двубоят започна с пресилена дузпа в полза на домакините. Ифеани Дейвид допусна грешка при изнасянето на топката, играч на домакините се измъкна от втора позиция, а в наказателното поле Мартин Газиев го посрещна. При последвалата ситуация реферът видя нарушение, въпреки че именно Газиев бе изритан и получи контузия. Тодор Чаворски изпълни наказателния удар в 4-та минута и отбеляза единственото попадение в мача. Малко след гола Веселин Марчев можеше да изравни с опасен удар от около 10 метра, но вратарят Димитър Тодоров успя да спаси, избивайки в корнер. Стражът на Черноморец спаси и страхотен удар от воле на капитана Валери Домовчийски, като изби отново в корнер. Емануил Манев и Бадара от домакините имаха шансове пред себе си, но пловдивчани устояха.
През второто полувреме положенията бяха малко. "Жълто-сините" атакуваха, но рядко стигаха до стрелкови позиции. Милен Танчев и на два пъти Димо Бакалов обстрелваха вратата на "Черноморец", но бяха неточни. Домакините достигнаха до само една опасност през втората част, като тя дойде в продължението на мача.
В следващия кръг "Марица" е домакин на "Бдин". Двубоят е на 2 март от 15:30 часа на стадион "Марица" в Пловдив.

Main Menu