Марица с поражение от Беласица в Петрич

09 Мар 2024 20:29

"Марица" загуби с 2:0 гостуването си на "Беласица" в Петрич. Двубоят бе от 24 кръг във Втора лига и се игра на чисто новия и добре подготвен терен на стадион "Цар Самуил". По инициатива на пловдивчани срещата започна с минута мълчание в памет на Георги Попов-Тумби.
От състава на пловдивчани отсъстваше капитанът Валери Домовчийски, а от този на домакините - наказаните Мариян Вангелов и Аспарух Смилков.
Домакините можеха да разчитат на сериозна подкрепа на феновете си, които се погрижиха за атмосферата по време на мача. Положенията не бяха много, но срещата предложи доста борба. През първата част Веселин Марчев преодоля защитник през краката и влезе в наказателното поле, бранителят падна и спря топката с ръка, но рефера отсъди нарушение в атака вместо дузпа. До средата на второто полувреме мачът бе равностоен. "Жълто-сините" имаха няколко удара и опасни центрирания, но не успяха да преодолеят вратаря и бранителите на "Беласица". Домакините стигнаха до гол от дистанция в 74-та минута. Избита топка бе посрещната с воле от Таонса Аксел и топката влетя неспасяемо в пловдиската врата. Преди това на два пъти Петър Начев се намесваше успешно при удари на домакините, които след 60-та минута упражниха натиск. В 84-та минута бе отсъдена и дузпа за "Беласица" след нарушение на Свилен Щерев. Тя бе реализирана от Запро Динев, а голът успокои домакините, които доиграха мача, запазвайки преднината си.
Загубата влоши сериозно положението на "Марица", като тимът заема 16-то място с 25 точки. Тежката програма на "жълто-сините" предвижда домакинство на лидера "Спартак" (Варна) на 30 март, последвано от две поредни гостувания на третия "Марек" и на "Дунав".

Main Menu