Марица с важен успех над Бдин

02 Мар 2024 19:16

Марица записа важна победа с 3:2 над гостуващия Бдин в мач от 23 кръг на Втора лига. "Жълто-сините" спечелиха след две попадения на Димо Бакалов и едно на Станислав Маламов. Головете на Бакалов бяха първи за него с екипа на Марица в официален мач.
От състава на Марица отсъстваха наказаният бранител Димитър Аврамов, както и капитанът Валери Домовчийски, който е с травма.
Преди началото на мача президентът на Марица Йордан Влашки подари специална фланелка на юношата на клуба Ансел Андреев, който пострада тежко по време на футболен мач.
Двубоят започна чудесно за Марица, като още при първата атака Димо Бакалов посрещна избита топка и с хубав удар отбеляза красиво попадение за 1:0. Пловдивчани продължиха да са по-активни, търсейки втори гол. Гостите отвърнаха с един неточен удар от разстояние, а в 15-та минута техен играч удари греда, но от положение на засада. В 27-та минута вратарят на гостите спаси страхотен удар на Веселин Марчев от около 25 метра. Малко по-късно Соломон Джеймс центрира, а Георги Трифонов засече с глава, но вратарят отново спаси. В 38-та минута Станислав Маламов сложи топката на главата на Стефан Попов, но вратарят улови удара на младия състезател. Свилен Щерев пробва късмета си с шут от дистанция, но топката излезе в аут. В 40-та минута Соломон Джеймс центрира за Станислав Маламов, който чудесно насочи топката и покачи на 2:0. Малко преди края на полувремето хубава контра започнала от Свилен Щерев бе завършена от Трифонов, но вратарят изби, а Маламов от малък ъгъл не успя да довкара.
Втората част продължи с надмощие на пловдивчани, които изпуснаха няколко изгодни ситуации. Все пак в 60-та минута Веселин Марчев изведе чудесно Димо Бакалов, който хладнокръвно реализира и с втория си гол в мача направи резултата класически. Две минути по-късно Тодоров от пряк свободен удар намали на 3:1. Петър Начев закачи хлъзгавата топка, но не успя да я избие. В 66-та минута топката достигна до непокрития Соколов, който с удар по земя отбеляза втори гол за гостите. До края на мача Свилен Щерев и Станислав Маламов имаха шансове пред себе си, Веселин Марчев също беше близо до попадение. Соколов от гостите имаше шанс с диагонален удар след заучено положение да изравни. Все пак резултатът се запази до края и Марица записа ценна победа. Тя бе логична с оглед показаното на терена и дава глътка въздух на маричани, които в следващия кръг имат тежко гостуване на Беласица.

Main Menu