Локомотив ще опита да се затвърди начело срещу Царско село

24 Окт 2020 08:16

Царско село и Локомотив (Пловдив) откриват десетия кръг в efbet Лига. Срещата между двата отбора започва в 17:45, а за главен съдия е назначен Георги Юлианов Иванов.

Домакините имат 13 точки и се намират на шестото място в класирането. За последните пет мача те имат една победа, две равенства и две загуби. В предишният кръг Царско село взе точка на Лудогорец в Разград (1:1). ''Царете'' имат само една загуба като домакин от началото на сезона.

''Смърфовете'' не успяха да победят Арда (Кърджали) в понеделник в среща от изминалия кръг на първенството, която завърши при резултат 0:0. Така Локомотив не успя да увеличи аванса си пред Лудогорец на четири точки, но въпреки това преди кръга играчите на Бруно Акрапович са на първото място с актив от 19 пункта, 2 точки преднина пред ''орлите'' и без загуба в последните си четири срещи от първенството. Локо е най-силен гост до момента през сезона - 9 точки от 15 възможни.

През миналият сезон имаше две срещи между Локомотив (Пд) и Царско село. ''Смърфовете'' спечелиха и в двата мача (4:0 в Пловдив и 2:3 на стадион ''Царско село'' в столичния квартал Драгалевци).

Валентино Пулиезе и Дейвид Малембана пропускат мача заради контузии за Локомотив, а Момчил Цветанов е наказан за срещата, тъй като е с натрупани жълти картони.

Вероятните състави:

Царско село: Пласид; Даскалов, Л. Педро, Бандаловски, И. Марков; Андерсон, Балтанов, Глчев, Б. Васев; Будинов, Лука

Локомотив Пд: Луков; Петрович, Масоеро, Алмейда; Карагарен, Умарбаев, П. Витанов, Николаев; Салинас; Аралица, Д. Илиев