Уникален Алберт Попов с ново рекордно класиране

29 Ян 2019 22:53

Българинът Алберт Попов продължава да впечатлява с представянето си в стартовете за Световната купа по ски. Тази вечер 21-годишният талант за пореден път през сезона подобри най-доброто си представяне, завършвайки на 6-ото място на слалома в Шладминг, Австрия. Само преди дни той бе 9-и на слалома в Кицбюел.

Попов се спусна по-предпазливо в първия манш и записа време 54.58 секунди, като зае 13-ата позиция. Във втория манш обаче той “натисна газта” и направи отлично спускане, като общото му време на финала бе 1:47.78 минути, което му отреди 6 място в крайното класиране на 2.97 секунди зад победителя Марсел Хиршер.
Австриецът за пореден път през сезона бе неудържим и отвя конкуренцията, завършвайки с време1:44.81 секунди от двата манша, като бе на секунда и 21 стотни пред втория Алекси Пинтюро от Франция. Третото място пък остана за швейцареца Даниел Юл, който завърши на 1.60 секунди зад победителя.

Много от фаворитите се провалиха и не успяха да стигнат до финала. Състезанието не завършиха Хенрик Кристоферсен, Андре Мюрер, Клеман Ноел, Мануел Фелер, Стефано Грос, Виктор Мюфа-Жанде и други. Другият български представител Камен Златков също бе сред отпадналите, като той не успя да завърши спускането си още в първия манш./sportal.bg

Main Menu