Тотнъм се измъкна отново и започна да мечтае за титлата

02 Фев 2019 16:52

Тотнъм постигна трета поредна победа в Премиър лийг, надделявайки с 1:0 над Нюкасъл на "Уембли". Единственото попадение реализира Хюн-Мин Сон в 83-тата минута след груба грешка на Мартин Дубравка. С този успех "шпорите" излязоха на второ място във временното класиране поне до утре, когато Манчестър Сити играе с Арсенал.
Любопитно е и, че това бе 29-и мач за Тотнъм в Премиър лийг без нито едно равенство, което е рекордо постижение.

Маурисио Почетино бе направил три промени - Киърън Трипиър, Ерик Ламела и Лукас Моура стартираха за домакините. Рафаел Бенитес заложи на същия състав, който започна при победата над Манчестър Сити. Рекордното ново попълнение Мигел Алмирон не успя да си извади навреме разрешение за работа и днес не бе в групата. Привлеченият под наем Антонио Барека остана на скамейката за началото и записа първи минути в самия край на мача.

"Свраките" се защитаваха доста добре до 17-ата минута, когато Моура бе оставен сам да засече с глава центриране на Ламела, но бразилецът стреля встрани от около седем метра, пропускайки стопроцентова възможност.

В 24-тата минута Ламела бе още по-близо до гола, но неговият изстрел с глава срещна напречната греда.

След 30-ата минута Нюкасъл показа амбиции в атака и на свой ред създаде две добри възможности. Първо Перес засече центриране на Ричи, но ударът му бе блокиран от Алдервейрелд. Топката стигна до Рондон, който не успя с добавката. След това "свраките" изпълниха два поредни корнера, но Шер се размина да засече, а след това шут на Йедлин бе блокиран малко пред голлинията от Вертонген.

Последва нов силен период за домакините. Ериксен стреля с глава над вратата, а в 39-ата минута Дубравка спаси много опасен удар на Сисоко от 15 метра. Това бе и единственият точен изстрел през първата част.

В 48-ата минута Санчес засече с глава центриране от ъглов удар, но топката профуча встрани.

Малко след това Рондон за малко не откри резултата, но нямаше късмет, тъй като неговият изстрел с глава срещна далечната греда.

В 66-ата минута няколко сантиметра не достигнаха на Тотнъм да поведе в резултата, след като Шер игра изумително в защита и изчисти от голлинията. Нюкасъл веднага отговори със страхотен изстрел на Перес, но Лорис изби виртуозно.

В последните минути Тотнъм натисна и стигна до гола в 83-тата минута. Попадението обаче не дойде след някаква добра атака, а след груба грешка на стража Дубравка, който позволи на един неособено силен удар на Сон от 20-ина метра да мине през ръцете му.

В 87-ата Йоренте пропусна страхотна възможност да удвои, след като стреля встрани от вратата.

Тотнъм вече има 57 точки - една повече от Манчестър Сити. Нюкасъл е 14-и с 24 пункта./sportal.bg