Уулвс спечели директната битка с Евертън

02 Фев 2019 19:17

Уулвърхамптън победи един от директните си конкуренти за седмото място в Премиър лийг, след като надделя с 3:1 над Евертън на "Гудисън Парк". Рубен Невеш (7'-дузпа), Раул Хименес (45') и Леандер Дендонкер (66') се разписаха за "вълците", а Андре Гомеш (27') вкара почетния гол за "карамелите".

Идриса Гай пропусна двубоя заради травма в слабините. Джери Мина също отпадна заради контузия. За сметка на това Лейтън Бейнс и Тио Уолкот започнаха като титуляри. Уили Бони се завърна за Уулвс, след като изтърпя наказание от три мача.

Още в шестата минута Бейнс събори Дохърти в наказателното поле - дузпа за гостите. Рубен Невеш реализира хладнокръвно за 0:1. В 27-ата минута Андре Гомеш изравни след страхотен изстрел от границата на наказателното поле.

В самия край на първата част "вълците" заслужено отново излязоха напред, след като Хименес засече с глава центриране на Моутиньо от фаул.

В 66-ата минута гостите вкараха трети гол. Удар на Жота бе блокиран, но топката стигна до Дендонкер, който стреля от въздуха за 1:3.
Уулвс заема седмо място в актив от 38 точки, докато Евертън е девети с пет пункта по-малко.

Main Menu