Наполи си го изкара на Сампдория

02 Фев 2019 21:26

Отборът на Наполи победи Сампдория с 3:0 на “Сан Паоло” в среща от 22-ия кръг на Серия “А”. Футболистите на Карло Анчелоти вкараха два гола в рамките на две минути. Точни за партенопеите бяха Аркадиуш Милик в 25-ата и Лоренцо Инсиние в 26-ата минута. В 89-ата минута Симоне Верди вкара трети гол във вратата на Самп след точно изпълнение на дузпа. Спечелените три точки скъсиха изоставането на Наполи от първенеца Ювентус на осем точки. “Бианконерите” са и с мач по-малко, който ще се изиграе днес, в 21:30ч. с тима на Парма. 

През първото полувреме Наполи показа доста по-добра игра от своя противник и освен, че достигна до два гола, отбеляза и трети, отменен заради засада. След равностойни първоначални минути Наполи успя да открие резултата, а точен бе Аркадиуш Милик. Полякът бе намерен в наказателното поле от Хосе Кайехон, който пусна прекрасно центриране по земя от десния фланг, превърнато от Милик в гол. Точно 68 секунди по-късно Лоренцо Инсиние вкара още един гол във вратата на Сампдория.

Нисичкият нападател се пребори със защитник на “моряците” и намери долния ляв ъгъл с удар извън границата на наказателното поле. През второто полувреме Самп можеше да намали изоставането си, но удар на Бережински излезе в аут. От 86-ата до 89-ата минута Наполи сътвори две чисти положенията пред вратата на гостите, но Аудеро бе на мястото си и блокира опасни изстрели на Калиду Кулибали и Арек Милик.

В 89-ата минута Наполи получи правото да изпълни 11-метров наказателен удар за нарушение в наказателното поле. Зад топката застана Симоне Верди, който излъга Аудеро и оформи крайното 3:0./sportal.bg

 

Main Menu