ПСЖ върна Юнайтед в реалността, изгониха Погба

13 Фев 2019 00:05

Манчестър Юнайтед се сблъска челно с реалността в Шампионската лига. “Червените дяволи”, които бяха влезли в отлична серия под ръководството на Оле Гунар Солскяер в Премиър лийг, днес трябваше да преглътнат горчив хап в първия двубой с Пари Сен Жермен от 1/8-финала на най-комерсиалния клубен турнир. Англичаните паднаха с 0:2 на “Олд Трафорд” и до голяма степен загубиха шансове за продължаване напред. Френският шампион пък доказа, че амбициите му в надпреварата не са случайни и дори и без звездите си Неймар и Единсон Кавани надигра своя съперник и можеше да постигне и по-внушителна победа. Гостите могат да са доволни от представянето си и с голове на Преснел Кимпембе в 53-ата и Килиан Мбапе в 60-ата минута взеха това, за което бяха дошли и вече с единия крак са на 1/4-финала.

Оле Гунар Солскяер е избрал да заложи на Маркъс Рашфорд, Джеси Лингард и Антони Марсиал в предни позиции, а в средата на терена играта ще движат Пол Погба, Неманя Матич и Андер Ерера.

За гостите в атака започва Килиан Мбапе, който ще бъде дейно подкрепян от Анхел ди Мария и Юлиан Дракслер.

Домакините стартираха мача агресивно, но първата голова възможност бе за парижани. В 6-ата минута Анхел ди Мария опита коварен диагонален удар, който премина опасно близо до гредата.

В 8-ата минута Маркъс Рашфорд опита да изненада Джанлуиджи Буфон с удар от малък ъгъл, но ветеранът на вратата на гостите реагира добре и изби.

В 15-ата минута Пол Погба проби по десния фланг до аутлинията и пусна остър пас във вратарското поле, където обаче отново Буфон се намеси решително и улови преди Лингард да стигне до топката.

След това самият Погба реши да отправи изненадващ далечен удар в 18-ата минута, който обаче не се получи добре и премина далеч от вратата.

В 28-ата минута французите стигнаха до най-сериозното положение до момента. Мбапе получи извеждащ пас зад защитата, но отблизо стреля покрай вратата.

В 42-ата минута Виктор Линдельоф обстрелва вратата на съперника от около 30 метра, но не успя да притесни Буфон.

В самия край на полувремето гостите получиха фаул на добра позиция пред наказателното поле на Юнайтед. Дани Алвеш стреля, но прати кълбото над напречната греда.

В добавеното време Джеси Лингард получи контузия и бе заменен от Алексис Санчес. За началото на втората част на терена се появи и Хуан Мата на мястото на Антони Марсиал, който също почувства болки през първото полувреме. 

В 52-ата минута гостите бяха близо до откриване на резултата като Мбапе получи чудесно центриране и стреля с глава, а Давид Де Хеа се отчете с блестящо спасяване. При последвалия корнер обаче Кимпембе бе изпуснат от защитата и отблизо засече кълбото в мрежата за 0:1.

Само две минути след това парижани можеха да удвоят преднината си. Една лошо изчистена топка попадна в Дани Алвеш, който отправи страхотен удар, но след рикошет кълбото мина покрай вратата. 

Постепенно и Ман Юнайтед започна да се съвзема от шока и в 59-ата минута Андер Ерера шутира от границата на пеналта, като топката мина опасно близо до гредата.

Веднага след това обаче гостите организираха контраатака, Ди Мария получи отляво и пусна към Мбапе, който отблизо засече във вратата за 0:2. 

В 63-ата минута отново Мбапе изскочи сам срещу Де Хеа, но вратарят с блестяща намеса попречи да се стигне до нов гол. Минута по-късно и Хуан Бернат се включи в атака и стреля мощно, като отново Де Хеа бе последна преграда пред гола.

В заключителните минути ПСЖ отстъпи инициативата на домакините, които обаче изглеждаха стъписани от развитието на мача и така и не можеха да измислят нищо смислено в предни позиции. В 89-ата минута Пол Погба бе изгонен от игра за грубо нарушение, за което получи втори жълт и червен картон.

В крайна сметка парижани нанесоха първа загуба на Манчестър Юнайтед под ръководството на Оле Гунар Солскяер и си тръгват с ценен турнирен успех с два гола като гост. Така те са огромен фаровит преди реванша на своя “Парк де Пренс” на 6 март./sportal.bg

 

Main Menu