Бразилия се издъни срещу Панама в контрола

23 Мар 2019 22:41

Петкратният световен шампион Бразилия изненадващо не успя да се справи с Панама. "Селесао" стигна само до 1:1 в контролата на "Ещадио до Драгао" в Порто. Новата звезда на Милан Лукас Пакета отбеляза дебютното си попадение за "златистите", след като се разписа от въздуха в 32-ата минута. Само четири минути по-късно панамците стигнаха до равенството след попадение на Машадо.

Тите заложи на схема 4-3-3. Стражът на Манчестър Сити Едерсон беше на вратата, а Фагнер, Жоао Миранда, Алекс Телеш и Едер в защита. Касемиро, Пакета и Артур бяха халфовете зад Ричарлисон, Роберто Фирмино и Филипе Коутиньо. Бразилия имаше предимство и търсеше попадението, като играчите на тима отправиха няколко опасни удара. Голът падна в 32-ата минута, когато Касемиро центрира на задната греда, където връхлитащият Пакета стреля от воле. Вратарят на Панама Мехия не успя да се противопостави, като изби топката в собствената си мрежа. Десетката на Бразилия отпразнува първото си попадение пред погледа на титулярния №10 Неймар, който гледаше от ложата. Звездата на ПСЖ има травма и поради това остана извън състава.

 

Само четири минути по-късно капитанът на противника Машадо матира Едерсон с красив удар с глава. Това беше първо попадение във вратата на бразилците от 600 минути, които последно бяха допускали гол при загубата с 1:2 от Белгия в четвъртфинала на Мондиала в Русия.

През втората част бразилците се опитаха да стигнат до победата, но без успех. Филипе Андерсон, Евертон и Габриел Жесус влязоха, за да подсилят атаката, но втори гол така и не падна. Така селекцията на Тите прекъсна серията си от шест поредни победи срещи без допуснат гол. Те бяха записани срещу САЩ, Ел Салвадор, Суадитска Арабия, Аржентина, Уругвай и Камерун.

След няколко дни Бразилия излиза във втората си проверка в Европа, като гостува в Прага на Чехия./sportal.bg

Main Menu