Италия с лесна победа, млада надежда на Ювентус с дебютен гол

24 Мар 2019 00:04

Обновената Италия на Роберто Манчини стартира с победа участието си в квалификациите за Евро 2020. На "Дачия Арена" в Удине "Скуадра адзура" наложи волята си над коравата селекция на Финландия с 2:0. Успехът бе подпечатан с по гол във всяко едно от полувремената.

Мачът се разви отлично за домакините, които стигнаха до ранно попадение в 7-ата минута. Съотборникът на Кирил Десподов в Каляри - Николо Барела доказа защо е желан от всички европейски грандове. Халфът засече зле отбита от скандинавците топка и с помощта на рикошет не остави никакъв шанс на Храдецки.

Трите точки бяха подпечатани в 74-ата минута, когато Мойзе Кийн реализира дебютното си попадение за Италия. Голямата работа за него свърши Чиро Имобиле, който завърши един отличен свой рейд с извеждащ пас за нападателя Ювентус, който елегантно матира стража на съперника за 2:0.

Представянето на тарана със сигурност е зарадвало селекционера Манчини, който в часовете преди мача го определи за една от бъдещите звезди на световния футбол. Като цяло днес специалистът не бе подведен от нито един младок, на който заложи сред титулярите. Отлични отзиви за изявите си заслужават: Донарума, Пичини, Барела, Кийн и появилият се след паузата Николо Дзаниоло.

В следващия кръг на Италия предстои домакинство на Лихтенщайн, докато финландците ще търсят точки от гостуването си на Армения./topsport.bg

Main Menu